"הצניחה היא לא רק ספורט – זו דרך חיים. ההרגשה של לעוף באוויר ולראות את הנוף המהמם מתחתייך היא עוצמתית – זה שונה מכל דבר אחר". תכירו את מרי פרגלין, כוכבת רשת בת 27 שמתחזקת עמוד אינסטגרם עם יותר מ-63 אלף עוקבים, ומחלקת את זמנה בין צניחות נועזות למסיבות טראנס סוערות. "התחלתי מתוך רצון להתגבר על פחדים", סיפרה בשיחה עם ynet. "בכל צניחה אני מרגישה שאני מתמודדת עם הפחדים שלי ומגלה צדדים חדשים על עצמי".
מרי, במקור מהעיר נשר בצפון וכיום תושבת בת ים, סיפרה כי החלה לעסוק בצניחה לאחר שקיבלה החלטה כי פחד הגבהים שלה לא ינהל יותר את חייה. "ביום הראשון של קורס הצניחה עמדתי על קצה המטוס והדחקתי את הפחד", סיפרה. "כשקפצתי, הכל השתנה, ומאז החיים שלי לא אותו הדבר, אני מתכוונת להמשיך לקפוץ, זו האהבה שלי".
מרי נוהגת לשלב את הצניחה שלה עם ריקודים במסיבות הכי טובות בעולם. "אחת החופשות היותר מיוחדות שלי הייתה בטיול לפורטוגל, שבו שילבתי צניחות עם פסטיבל טראנס", סיפרה. "צנחתי מעל חופי האוקיינוס האטלנטי והנוף היה עוצר נשימה. עוד לפני זה הלכתי לפסטיבל, שם המוזיקה והאווירה פשוט שיגעו אותי. היה שם שילוב של אנשים מכל העולם, כולם חוגגים ורוקדים בסגנון הטראנס. זה היה תמהיל מושלם של חופש, הרגשתי שאני חיה את החלום".
אחד מהסרטונים הנועזים יותר של מרי כולל צניחה חופשית בעירום. "זאת הייתה חוויה משחררת מאוד", סיפרה הישראלית שרשמה כבר יותר מ-200 צניחות, מהן כמה בודדות בלבוש מינימלי. "זה היה רגע שבו הרגשתי שאני משחררת את כל המגבלות. החופש היה מוחלט – רק אני, הרוח והאדמה. לא היה לי כואב כמו שחששתי, הרגשתי את הרוח על העור שלי וזאת הייתה חוויה בלתי נשכחת. החוויה הזו פתחה לי דלתות חדשות בחיים. כשאת קופצת, את מתמודדת עם המחשבות שלך, עם החוויות שלך. את בודקת את הגבולות שלך. זו לא רק פעילות פיזית, זו גם פעילות נפשית".
במקביל לאתגרים הפיזיים והרגשיים, מרי נהנית מתמיכה משפחתית חזקה. "אבא שלי תמיד מפרגן", סיפרה. "הוא בעצמו צנח בעבר והוא מבין את האדרנלין והתחושות שאני חווה. הוא תמיד אומר לי שאני עושה דברים מדהימים ושאני צריכה להמשיך להתרגש ולנסות דברים חדשים. זה מאוד מעודד אותי לדעת שיש לי תמיכה כזו, במיוחד לאור האתגרים שצניחה מביאה איתה. ההבנה שלו ממקום של ניסיון עוזרת לי להרגיש בטוחה יותר בהחלטות שלי".
התמכרות לאדרנלין בין שמיים לארץ הוא עסק מורכב ומאוד מסוכן, החלום של מרי הוא להשלים מאות צניחות מפרכות ויקרות והסמכות רבות כדי להפוך למדריכת צניחה. "אין הרבה מדריכות בתחום הצניחה בישראל", אמרה, "ואני מרגישה שיש לי תפקיד חשוב לעזור לבנות ששומרות נגיעה ולהראות להן שהן יכולות לעשות זאת גם. אני רוצה להנגיש את החוויה הזו ולתמוך בנשים שרוצות להתמודד עם הפחדים שלהן".
"כל קפיצה היא מסע אישי, וכל פחד שאני מתמודדת איתו הוא דרך לגדול ולפתח את עצמי. התחום הזה גילה לי הרבה על עצמי. כשאת קופצת, את גם מתמודדת עם המחשבות שלך, עם החוויות שלך. את בודקת את הגבולות שלך"
מרי מאמינה שיש קשר חזק בין צניחה להעצמה נשית. "נשים רבות מפחדות להתמודד עם אתגרים כאלה, ואני מאמינה שזה מאוד מעצים", אמרה. "כשאת קופצת ממטוס, את מתמודדת עם הפחדים שלך, וזו חוויה שמביאה הרבה עוצמה עצמית. זה גם משדר מסר חשוב – שנשים יכולות לעשות הכל. אני רוצה להיות חלק מהתהליך הזה ולעודד נשים נוספות לעשות צעדים גדולים בחייהן.
"כל קפיצה היא מסע אישי, וכל פחד שאני מתמודדת איתו הוא דרך לגדול ולפתח את עצמי. התחום הזה גילה לי הרבה על עצמי. כשאת קופצת, את גם מתמודדת עם המחשבות שלך, עם החוויות שלך. את בודקת את הגבולות שלך.
"אני רוצה לעזור לאחרים לחוות את התחושות המדהימות שיש לצניחה להציע, ולראות איך זה יכול לשנות חיים, זה בדיוק מה שאני רוצה – לגעת בחיים של אחרים, לשתף את החוויות שלי ולעזור להם לגלות את החופש שבצניחה".