מיקי שפיצר, צלם טבע ונופים, הגשים לפני כמה ימים חלום ישן כאשר הצליח ללכוד בתמונה אחת התפרצות געשית באיסלנד יחד עם אורות הצפון.
בשיחה עם ynet סיפר מיקי: "ישר משדה התעופה ראיתי את התפרצות הר הגעש, ובתזמון מושלם הזוהר הצפוני הצטרף לחגיגה". לאחר נסיעה קצרה הגיע מיקי אל הנקודה שממנה צילם את התמונה: "חיכיתי בסבלנות בקור הלילי שהזוהר יזוז לכיוון ההתפרצות הגעשית, ואז זה קרה – שילוב של הזוהר והאש. זה באמת חלום שהתגשם".
מדובר בהר געש ששוכן בחצי האי רייקאנס (Reykjanes) בדרום-מערב איסלנד, מרחק של כעשר דקות נסיעה מנמל התעופה של עיר הבירה רייקיאוויק. ההר החל להתפרץ ב-22 באוגוסט, בפעם השישית מאז חודש דצמבר, בעקבות סדרה של רעידות אדמה באזור, ומאז מושך אליו מטיילים והרפתקנים רבים.
למרות שאיסלנד חווה התפרצויות קבועות בשל הקרקע הפעילה עליה היא יושבת, הרי הגעש שהתפרצו לאחרונה בחצי האי רייקאנס שהו בתרדמת שארכה 800 שנה. בהתבסס על העובדה שהעידן הוולקני האחרון שלו נמשך מאות שנים, ההערכות הן שהפעילות הגעשית הנוכחית תהיה תחילתו של פרק זמן ארוך נוסף.
"איסלנד היא מדינה מרתקת", אמר שפיצר. "זו הפעם ה-14 שאני מטייל בה. יש בה טבע ונופים ייחודיים". בחודש מרץ האחרון שפיצר אף זכה במקום הראשון בקטגוריית "אמנות הטבע" בתחרות הצילום world nature photography awards עם תמונה שצילם כמובן באיסלנד. שפיצר שלח לתחרות צילום אווירי של זרימת מי נהר צהובים שצילם באחד מטיוליו במדינת האי בצפון האוקיינוס האטלנטי.
"המסת הקרחונים באיסלנד גורמת לנהרות ענק לזרום לאוקיינוס", הסביר אז בשיחה עם ynet מה למעשה רואים בתמונה. "המים עושים את דרכם אל הים דרך החולות השחורים של איסלנד, שקיבלו את צבעם בשל אפר וולקני, ויוצרים טקסטורות מעניינות מאוד. יש אזור בדרום איסלנד שעשיר בגופרית, וכשהמים מגיעים לשם הם נצבעים בצבע צהוב, ויוצרים תעתוע מהפנט. העליתי את הרחפן ברוחות עזות אל המקום המדויק וצילמתי את התמונה הנהדרת הזאת שאנשים מזהים בה דמות של פיל או אריה, או דרקון או פרח.
"הרבה שואלים אותי למה אני חוזר לאיסלנד שוב ושוב, אז האמת היא שהתמכרתי, וכשמגיעים לאיסלנד אפשר גם להבין למה", אמר. "עם הרי געש מרהיבים, קרחוני ענק, חופים שחורים, רוחות אדירות, אורות הצפון ואלפי מפלים – איסלנד נראית כאילו היא בפלנטה אחרת".