כן, התשובה היא כן, זה מרגיש כאילו אתה בפרק של "הלוטוס הלבן", רק בלי כאב הראש של הרציחות והגופות. כשניגשים לספר על חופשה בריזורט של רשת ארבע העונות אין מנוס מלהתחיל בהתייחסות לשאלה הזאת. המלון הראשון של אחת מרשתות היוקרה המובילות בעולם נפתח אומנם בשנת 1961 ומאז הצטרפו אליו 118 מלונות וריזורטים נוספים, אך סדרת הלהיט של HBO, ששתי עונותיה צולמו בריזורטים בהוואיי ובסיציליה, הפכה את הרשת עצמה לסוג של סלב, יעד נחשק ברשימות המשאלות של חובבי חופשות ולייקים באינסטגרם ובטיקטוק.
אז מה הופך רשת לרשת יוקרתית? הפרטים הקטנים, והפרטים הגדולים – סליחה על הקלישאה. כבר בנתב"ג, כשחיכינו לבורדינג והורדנו את האפליקציה של ארבע העונות והתבקשנו לבחור בין שלוש דרגות רכות של המזרן ולא פחות מ-10 סוגי כריות, הבנו שיש לנו עסק עם חבר'ה רציניים, מקצועני תיירות שהמילים "שירות", "נוחות", ואפילו "פינוק" הן ערכים שהם לוקחים ברצינות שיא, ולא סתם סיסמאות ריקות מתוכן והבטחות חסרות כיסוי.
זמן לא רב לאחר מכן, כשנכנסנו בצעדים מהוססים אל הסוויטה שלנו, סוויטה עם בריכה פרטית ונוף לים, הבנו שהפעם הגענו לליגה של הגדולים, טיסה קצרה של כשעה מעל למדבר הובילה אותנו אל הארץ המובטחת. נכון, הבטן אותה בטן והגב אותו גב – אבל מיד ידענו שהבטן-גב הזה יהיה שונה.
זו סוויטה בגודל של 156 מטרים רבועים. היא כוללת סלון גדול עם אווירה ביתית אמיתית, פינת אוכל, חדר שינה, שתי מקלחות ושני שירותים, אמבטיה בעיצוב דרמטי, שני חדרי ארונות ענקיים, שתי טלוויזיות 75 אינץ', וילונות חשמליים ומרפסת וחצר עם בריכה. אנחנו היינו זוג, אבל זו בעצם דירה שיכולה להכיל גם ארבעה מבוגרים, או שני מבוגרים ושלושה ילדים מתחת לגיל 12.
וזו אפילו לא הסוויטה הכי גדולה בריזורט. שמונה מבוגרים, או הרכב של שישה מבוגרים ושני ילדים, יכולים ללון ב"וילת ארבעת החדרים" – 325 מטרים רבועים של פאר שמתפרשים על פני שתי קומות, עם בריכה פרטית כמובן. ויש גם את ה"אימפריאל סוויט" וה"אימפריאל סוויט עם בריכה" שמתפרשות על פני 255 מטרים – אך על כל אלה מאפיל "הארמון" (The palace), מגה סוויטה בגודל של 565 מטרים רבועים שנמצאת בקרבת החוף ומתאימה לשבעה מבוגרים או ארבעה מבוגרים ושלושה ילדים, וכוללת שלושה חדרי שינה, חדר ספא פרטי, חדר כושר, חדרי עבודה, חדר הלבשה ענק, שתי בריכות, מרפסת אירוח גדולה ועוד.
לא רק החדרים מרשימים – הריזורט כולו הוא פאר היצירה, אי ירוק במדבר שבולט למרחקים, ממוקם על רצועת חוף פרטית באורך של קילומטר עם מדשאות, מזרקות מכוסות פסיפס, גני דקלים, פרחים מטופחים ואינספור פינות חמד לרביצה, שמונה מסעדות בסגנונות שונים, כולל מסעדה אסיאתית שהפתיעה אותנו עם סושי מושלם, שלושה ברים, חמש בריכות שחייה עם מים בטמפרטורה מושלמת וג'קוזי צמוד, וכן יש גם בריכות ילדים, חדרי כושר מדוגמים, ספא מפואר עם שלל טיפולים, מרכז צלילה וספורט ימי ומועדון ילדים ונוער מפנק ומושחת, שירותי שמרטפות ואפילו שיעורי שחייה לקטנים.
השירות אדיב, סבלני ויורד לפרטים הקטנים ביותר. בבריכות ובחוף הים, לדוגמה, יש עמדות עם קרם הגנה, שמן שיזוף וקרם גוף (after sun) להרגעת העור, ככל הנראה למי שהתפתה למרוח שמן שיזוף. לאחר מכן כשמתיישבים על מיטות השיזוף האיכותיות והנוחות להפליא ניגש אליך איש צוות, מגיש לך מגבת, מניח בין המושבים צידנית עם קרח ובקבוקי מים, ומסדר את השמשיה בזווית מושלמת.
זה ריזורט ענק וכדי להגיע ממקום למקום אפשר להיעזר ברכבי הגולף הרבים שנוסעים בשביליו – בין אם בעצירת טרמפ מזדמנת או בהזמנה טלפונית ישירה. יש גם קרון כבל שעולה ויורד מאזור חוף הים למפלס הלובי הגבוה, ומזכיר את קרונות הכבל של סן פרנסיסקו.
בכל פעם שחזרנו לסוויטה גילינו הפתעות קטנות – קיפול וסידור של בגדים סוררים, גלגול הכבלים של המטענים וקשירתם ברצועה מיוחדת, השארת מטליות לניקוי עדשות ליד המשקפיים, ושאר הפתעות נעימות כמו צמד כובעי קש איכותיים ותיק ים נוח עם מיתוג של הרשת.
הבעיה היחידה שניצבה בפנינו הייתה ה-FOMO (Fear of Missing Out) הקשה שתקף אותנו ביממה הראשונה, או כמו שקוראים לזה בעברית תקנית: חרדת החמצה. ההתלבטות אם עדיף לנו לרבוץ בבריכה הפרטית של הסוויטה, או בכל בריכה אחרת שהיא לא הבריכה שאנחנו נמצאים בה באותו רגע, או אולי באחד משני החופים, או בפינת חמד נסתרת שמשקיפה על החופים, ומה פתאום אנחנו בכלל יושבים וקוראים ספר כשאנחנו יכולים לשנרקל בשונית שנמצאת לאורך החוף של המלון, או לצלול באחד מ-76 האתרים הסמוכים לריזורט, או לעשות סקי מים, או בננה, או מצנח רחיפה, או להפליג ביאכטה או בספיד בוט במפרץ, או אולי לנסות את הסירה עם רצפת הזכוכית או לחתור בקיאק, או לצאת לטיול גמלים במדבר (סתם, את זה לא חרדנו לפספס) – וזאת רק רשימה חלקית, ומבלי שנכנסתי להתלבטויות הקשות לגבי בחירת המסעדה בכל ארוחה. כן, עמדו בפנינו אתגרים אמיתיים, אבל יכולנו להם.
זו לא כתבה עם המלצות על מקומות או על אתרים מומלצים בשארם א-שייח. הפינוקים והפעילויות בריזורט עצמו העסיקו אותנו עד מעל לראש, ונדרשו לנו תעצומות נפש כדי לצאת ממנו. לבסוף עשינו את זה, פעם אחת לפנות ערב הלכנו לכיכר סוהו שנמצאת במרחק פסיעה משער המלון. מדובר במתחם מסחרי גדול ומאובטח היטב עם קניונים, חנויות, מסעדות, מיצגי אורות ומזרקה גדולה שבשעות הערב נערך בה מופע אור-קולי בערך פעם בשעה. שילוב של מלכודת תיירים ענקית עם מוזיאון סלפי מגלומני, או במילים אחרות – ילדים יכולים ליהנות שם.
כמה זה עולה?
בבדיקה שערכנו באתר של רשת ארבע העונות, לנופש בסוף השבוע של 1 עד 4 ביוני, מצאנו כי לילה בחדר אורחים רגיל (Guest Room), 70 מטרים רבועים עם מרפסת גדולה, עולה 462 דולר על בסיס לינה וארוחת בוקר, או 632 דולר ללינה עם שלוש ארוחות.
מחיר ללילה בבקתה (Chalet), 125 מ"ר עם מרפסת, עולה 590 דולר על בסיס לינה וארוחת בוקר, או 931 דולר ללינה עם שלוש ארוחות.
לילה בסוויטה עם בריכה, מהסוג שאנחנו התארחנו, עולה 1,517 דולר על בסיס לינה ושלוש ארוחות.
ממשיכים להתקדם במעלה היוקרה. לילה באימפריאל סוויט עם בריכה עולה, בתאריכים שבדקנו, 4,641 דולר על בסיס לינה ושלוש ארוחות.
לילה בווילת ארבעת החדרים המרשימה עולה 5,121 דולר על בסיס לינה ושלוש ארוחות.
ונסיים עם "הארמון" (The palace) – שם תצטרכו לשלם 25,382 דולר ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר.
מדיניות הביטולים, אגב, גמישה ביותר – במקרה של התאריכים שנבדקו (1 עד 4 ביוני) ניתן לבטל את ההזמנה ללא כל עלות נוספת עד 29 במאי.
הכותב היה אורח של רשת ארבע העונות.