כשווירוס הקורונה היכה במרוקו, העיר ההררית שפשאוון הייתה אחת מהיחידות שלא נרשמו בה מקרי הדבקה. העיר הציורית, שבתיה צבועים בכחול, סגרה את האוכולוסייה הקטנה שלה מפני העולם, והצליחה במשך חודשים לשמור את הווירוס בחוץ.
כעת, כשהמדינה הצפון-אפריקנית מנסה בזהירות להיפתח מחדש ולהחיות את הכלכלה, שפשאוון נותרה שקטה לאחר שננטשה על ידי התיירים שהיוו את צינור החמצן שלה.
ברחובות הצרים ובסמטאות, צעירים מובטלים מעשנים ג'וינטים ועוצרים את שיחתם כדי לנסות למכור סמים לעוברי אורח. דייגים שמביאים את השלל מהנהרות הסמוכים מוכרים סרדינים בפינות רחוב, בזמן שחתולים מחכים בצד בהמתנה לשאריות. ילדים נושאים מגשי מאפים שמשפחותיהם הכינו בתקווה למכור אותם.
במהלך חג המולד ויום השנה החדשה, רוב המבקרים בעיר היו תיירים מקומיים, זאת בניגוד לתקופות רגילות, אז מבקרים בעיר הציורית תיירים רבים שמתקהלים ברחובות הצרים. בעלי חנויות שהתפרנסו ממכירת שטיחים, מעילי צמר ומזכרות מתקשים כעת למצוא לקוחות.
כשהעוצר הלילי נכנס לתוקף, כדי למנוע התקהלויות במהלך תקופת החגים, מסעדות שנמצאות בכיכר המרכזית שהייתה תמיד הומה נאלצו לסרב להכניס לקוחות ולסגור מוקדם.
שפשוואן נמצאת בצפון-מערב מרוקו, ושמה, שפירושו "רְאוּ את הקרניים", ניתן לה בשל צורתם של הרי הריף שלמורדותיהם היא שוכנת – ומזכירה זוג קרניים של עז. העיר הוקמה כמצודה במאה ה-15, כחלק מהניסיון להגן על צפון אפריקה מפני חדירת האימפריה הפורטוגזית. בהמשך התיישבו באזור המצודה שבטים ברבריים, ולאחר גירוש ספרד נוספו אליהם יהודים מגורשים. על פי אחת המסורות, היהודים שהתיישבו בעיר צבעו את בתיהם בכחול בהשפעת תורת הקבלה, והברברים הלכו בעקבותיהם.
העיר מוכרת כיום כפנינה הכחולה של מרוקו והיא אחד מהיעדים הפופולריים ביותר בקרב תיירים, לעתים קרובות היא אף סובלת מתיירות כש-200 מלונות הבוטיק והאכסניות שבה מלאות עד אפס מקום. האווירה הרגועה, הסמטאות הכחולות, נוף ההרים ומסלולי הטיול הקרובים משכו תיירים, במיוחד מספרד ומסין שלתושבים שלהן יש ויזה חופשית למרוקו.
על אף הקטל של המגפה, שהרגה יותר מ-7,000 בני אדם במרוקו ופגעה קשות בכלכלה, ההשבתה של שפשאוון הובילה גם להפוגה בלתי צפויה וחיובית. היעדרותם של התיירים שמצטלמים על רקע הסמטאות והמבנים הכחולים שחררה את אחד מהמקומות המצולמים ביותר במרוקו, ואפשרה לתושביו הזדמנות להאט ולספוג את השקט היפה של העיר שלהם.