האי היווני מיקונוס הוא כבר מזמן שם נרדף ליעד לחופשה יוקרתית ומפנקת – ואם גם אתם מפנטזים על ביקור שם, אולי מלון הבוטיק החדש Amyth of Mykonos יוכל להגשים לכם את החלום. קפצנו לביקור במקום שנפתח ממש בחודש האחרון על ידי רשת המלונות עטורת הפרסים ת'אנוס (Thanos Hotels & Resorts).
המלון ממוקם על ראש גבעה מעל כפר הדייגים לשעבר אגיוס סטפאנוס, ומשקיף על אחד ממפרצי הטורקיז היפהפיים של מיקונוס. למרות שרוב הדייגים ה"פשוטים" כבר עזבו, לאחר שהתעשרו בזכות הבוננזה התיירותית שחווה האי, האזור נשאר ציורי וכפרי – ויעידו על כך קריאות התרנגולים שנשמעות מדי פעם בזמן שיושבים בבריכה או בחדר האוכל.
בנייתו של המלון החלה לפני כשלוש שנים. "לפני כן היה פה כרם שהיה שייך לאדם זקן, והוא מכר אותו", מספר אכילס, מנהל המלון. "בתחילה נפתח מלון של רשת 'ארבע העונות' – והוא נקנה על ידי רשת ת'אנוס, שופץ, ונפתח כעת מחדש".
במלון עצמו רק 17 חדרים – אך כל אחד מהם הוא סוויטה ייחודית ואלגנטית: החל מסוויטות גן יוקרתיות עם מרפסות פרטיות, ועד לסוויטות עם נוף לים ובריכה פרטית או ג'קוזי. "החדרים שלנו הם מאוד Instagramable", מציין המנהל אכילס, שיודע מה חשוב היום בנופש – ובטח כשאתם בחופשה במיקונוס.
"המלון מיועד למי שמעוניין גם לנוח ולהירגע, וגם לשלב בחופשה שלו בילוי ומסיבות", מוסיף אכילס. "אנחנו מספקים את האווירה הרגועה שתאפשר לאורחים לישון טוב ולאכול טוב". זה גם הזמן לציין שלא ניתן להגיע למלון עם ילדים מתחת לגיל 16.
המלון מציע לאורחיו מגוון עשיר של ארוחות בוקר מושקעות על פי הזמנה (אין בופה) המבוססות על חומרי גלם מקומיים, ומי שמעוניין יוכל להזמין תשלום גם ארוחות צהריים וערב. במלון גם מתחם ספא יוקרתי הכולל מגוון של טיפולי פנים וגוף (בתוספת תשלום), חדר כושר ובריכה – ואף חנות בוטיק מבית המותג KULT שבבעלות הרשת, המציעה קולקציות אופנה, בגדי ים וחוף ואביזרים נלווים התואמים את הסטייל של האי.
חופים, שופינג וניחוחות של ונציה
המלון נמצא במרחק של כ-10 דקות נסיעה בלבד ממועדוני החוף המפורסמים של מיקונוס – כמו חוף אורנוס (Ornos) הפופולרי שלאורכו הרבה מסעדות וברים. למגיעים בשיא עונת הביקוש באי (יולי-אוגוסט) כדאי לדעת שאם יש עניין במיטת חוף ושמשייה, חשוב להזמין מקום מראש בחופים – עם שריון של השעות הספציפיות. ניתן לעשות זאת בסיוע המלון לאחר הזמנת החדר.
"באוגוסט יש במיקונוס רוחות חזקות, ולכן פחות חם כאן לעומת איים אחרים ביוון – ורבים מעדיפים לנפוש כאן", מסביר אכילס, שמציין גם שאין באי פארקי מים וגם לא מלונות קלאב משפחתיים המוכרים מיעדים אחרים. "זה לא אי לילדים", הוא קובע.
מומלץ להיעזר במלון כדי לתאם מראש גם שירותי הסעות, מאחר שבעונת הביקוש קשה מאוד להשיג באי מונית מעכשיו-לעכשיו, וגם ההתניידות עם רכב שכור ברחבי האי אינה קלה בגלל הכבישים הצרים והקושי במציאת חנייה באזורים המרכזיים.
במרחק אפילו קצר יותר מהמלון נמצא האזור המרכזי והעתיק של בירת האי מיקונוס טאון – שכונת רמצו (Remezzo). בלב השכונה ניצב פסלה של מנטו מגדליני מברוגנוס (Manto Mavrogenous Statue), גיבורת מלחמת העצמאות היוונית של 1821, ומהכיכר מתפצלות כמה סמטאות – שכדאי מאוד לחקור את כולן.
אחת הדרכים מובילה אל רחוב מתויאני (Matogianni) – רחוב שוקק חיים גם באמצע הלילה, שבו חנויות רבות, ברים ומסעדות. מהרחוב עצמו מתפצלות סמטאות צרות ועתיקות רבות עמוסות חנויות, חלקן של מותגי יוקרה כמו לואי ויטון, טומי הילפיגר, אלור ועוד – בנוסף לחנויות של מעצבים מקומיים, גלריות אמנות מרתקות, וכמובן ברים נוספים ומסעדות. "רוב החנויות כאן פתוחות עד 1 בלילה", מסביר אכילס, "ורוב הברים פתוחים ממש עד הבוקר". בין המסעדות המומלצות: KALITA שבלב האזור העתיק, ו-KAZARMA שמול הנמל.
דרך אחרת מובילה מהכיכר אל האזור המכונה "ונציה הקטנה" (Little Venice), ובו שורות של בתי דייג עתיקים הבנויים ממש על קו המים ומרפסותיהם תלויות מעל הים. מדובר בבתים שנבנו במאה ה-18, וחלקם הוסבו כיום למסעדות, ברים, גלריות וחנויות. מומלץ מאוד לבקר במקום בשעות השקיעה, אז הוא אפילו נראה ציורי יותר.
בדרך אל "ונציה הקטנה" עוברים ליד המצודה של מיקונוס (Mykonos Castle), שנבנתה כדי להגן על תושבי העיר מפני שודדי ים, ועד המאה ה-17 הם התגוררו רק בתחומיה המבוצרים. מהמצודה עצמה לא נותרו שרידים רבים, אך בצמוד לשעריה נמצאים כנסיית "פנאגיה פאראפורטיאני" (Church of Panagia Paraportiani) המרשימה שבנייתה החלה בשנת 1425, וגם מוזיאון הפולקלור (Folklore Museum of Mykonos) ובו "הבית של לנה" שנועד לייצג מבנה של בית מיקוני מסורתי, לצד מתקנים חקלאיים מסורתיים.
מול "ונציה הקטנה" ניצבות בשורה שש טחנות רוח מכוסות בעץ וקש, על גבעה המשקיפה לים (Kato Mili). טחנות הרוח הן סמלו של מיקונוס, וברחבי האי פזורות רבות כאלו. הן נבנו במאה ה-16 על ידי מתיישבים מוונציה – והחיטה שטחנו בהן היוותה חלק חשוב בכלכלת האי עד תחילת המאה ה-20.
למעוניינים בשופינג יוקרתי ופוטוגני במיוחד מומלץ להגיע אל קניון נאמוס (Nammos) הנמצא במרחק של כרבע שעה נסיעה מהמלון. מדובר במתחם פתוח שבו חנויות של מותגים כמו גוצ'י, לואי ויטון, ברברי, דיור, פנדי, איב סן-לורן, שאנל ועוד – וביניהן מסתובבים להם טווסים.
האריות באי של אפולו
מהנמל בשכונת רמצו יוצאת שלוש פעמים ביום מעבורת אל האי השכן דלוס, הנמצא במרחק של 3 קילומטרים ממיקונוס. אמנם מדובר באי קטנטן ששטחו רק כ-3 קמ"ר, אך הוא עשיר בממצאים ארכיאולוגיים מרשימים מהתקופה ההלניסטית שנחשבים לשרידים השמורים ביותר שהתגלו בכל יוון – מה שהביא להכרזה עליו כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. במיתולוגיה היוונית נחשב האי למקום לידתם של אל השמש, הרפואה והמוזיקה אפולו, ואלת הירח והציד ארטמיס.
עלות השיט ממיקונוס במעבורת של "דלוס טורס" (Delos Tours) היא 22 אירו לאדם, ואם מעוניינים גם בסיור מודרך העלות הכוללת היא 60 אירו לאדם. הסיור כולל הליכה ברחובות העתיקים במתחם הארכיאולוגי שמחולק לשלושה אזורים עיקריים – אחד מהם הוא המתחם הקדוש שבו שרידי מקדשים לאלי יוון המיתולוגיים, לצד שרידי מקדשים פניקיים ואפילו בית כנסת.
מדרום לו נמצא רובע התיאטרון שהוקם במאה ה-2 לפני הספירה שנחשבת לתקופת הזוהר של האי – ובו שרידי התיאטרון העתיק שבו היה מקום ל-5,000 צופים וכן שרידי חנויות יוקרה ובתי מגורים מפוארים עם עמודי שיש ורצפות פסיפס מרהיבות. באחד הפסיפסים המרשימים מצויר האל דיוניסוס משתלט על טיגריס – עדות לקשרים בעת העתיקה בין יוון להודו, והכיבושים בימי אלכסנדר הגדול.
מצפון למתחם הקדוש נמצא רובע האריה – שנקרא על שם שדרת פסלי האריות. חמשת הפסלים עשויים משיש ועל פי ההערכות הוצבו במקום במאה ה-7 לפני הספירה. במקור היו בשדרה לפחות עוד ארבעה פסלים, אך הם נהרסו או נבזזו. אחד מהם נמצא בוונציה.
כמה זה עולה?
בעונה המבוקשת של מיקונוס (יולי-אוגוסט), מחיר חדר במלון Amyth נע בין 700 אירו ל-1,190 אירו ללילה כולל ארוחת בוקר – תלוי בחדר המבוקש. מחוץ לעונה, המחירים נמוכים יותר: בבדיקה שערכנו באתר המלון מצאנו כי ביוני המחיר מתחיל ב-580 אירו ללילה, בספטמבר המחיר כבר מתחיל ב-400 אירו ללילה, ובאוקטובר המחיר מתחיל ב-280 אירו ללילה. מהירי החלטה יכולים אפילו להספיק לנפוש במלון עוד בחודש מאי הזה במחיר שמתחיל ב-280 אירו ללילה.
הכותב היה אורח של מלון Amyth.