שנה לאחר שכמעט נהרגה בניסיון להעפיל לפסגת הר מקלו (8,485 מטר מעל גובה פני הים), ההר החמישי בגובהו בעולם, מטפסת ההרים הישראלית דניאל וולפסון העפילה ביום רביעי לפנות בוקר לפסגה, והניפה שם את דגל ישראל עם שמות הנרצחים והנופלים מאז תחילת המלחמה.
"החשבון עם ההר נסגר", אמרה וולפסון ל-ynet. "ההר היה קשה מאוד, אבל חזרתי השנה נחושה ומוכנה יותר. יצאנו במשלחת של שמונה מטפסים ורק שלושה הגיעו לפסגה, יחד עם עוד תשעה שרפות (מטפסים נפאלים משבט שרפה שמסייעים עם סחיבת בלוני החמצן והציוד – א"ר). היו ימים של שלג כבד ורוחות עזות במהירות של 70-60 קמ"ש. מקלו הוא הר יותר טכני מהאוורסט, הוא יותר קשוח, והוא כולל אלמנטים של טיפוס סלע. היה חלון הזדמנויות קצר של 11 שעות שבו אפשר היה לטפס מקמפ 3 לפסגה. איבדתי 12 אחוזים ממשקל גופי, אצטרך זמן לעכל את ההישג ולהתאושש".
הר מקלו , שנמצא כ-22 ק"מ ממזרח להר אוורסט, על הגבול שבין נפאל לטיבט, נחשב לאתגר קשה בקרב מטפסי ההרים. 45 מטפסים ניסו לטפס עליו מתחילת העונה שנפתחה באפריל, מתוכם שלושה נהרגו ושבעה בלבד הצליחו.
בחודש מאי שעבר חייה של וולפסון ניצלו בזכות מבצע חילוץ דרמטי. כשהיא 120 מטר בלבד מפסגת מקלו, מזג האוויר השתנה בצורה קיצונית, ודניאל, יחד עם מטפס הרים נפאלי משבט שרפה שהתלווה אליה וסייע לה, נפרדו מהקבוצה, איבדו כיוון ונכנסו למאבק הישרדות.
וולפסון, שמנסה להיות האישה הישראלית הראשונה שתכבוש את 14 הפסגות הגבוהות בעולם, יצאה אז לטיפוס המאתגר במסגרת משלחת 14 peaks expedition. בשלב מסוים דניאל והשרפה הבינו שלא יוכלו להגיע אל הפסגה ושחייהם בסכנה. הם הפעילו אותות מצוקה במכשיר הלווייני של חברת MAGNUS איתור וחילוץ בינלאומי, ששלחה צוות חילוץ מהבייס קמפ. מדובר בגובה של יותר מ-8,000 מטרים ומסוקים לא יכולים להגיע לשם. בנוסף, החמצן אוזל מרגע לרגע וחייבים להתקדם למטה.
"כשירדנו התחיל הסיוט כי מזג האוויר לא איפשר לראות את הדרך", סיפרה וולפסון, "הכל היה מכוסה בשלג ואיבדנו את הדרך, אחרי חמש שעות הבנתי שהדרך לא נכונה ואז הוצאתי אות SOS לחברת MAGNUS". וולפסון סיפרה כי בשלב מסוים היא אף שלחה הודעה ובה כתבה כי היא נשארת במקום ולא מצליחה לזוז, אבל לבסוף היא הצליחה לגייס עוד כוחות ולהתקדם למטה.
דניאל והשרפה הצליחו, במאמצים עילאיים, לרדת לקמפ 3 בגובה של 7,600 מטר, נקודה קריטית מבחינתם שכן משלב זה אפשר לנשום ללא מכלי חמצן. השניים צעדו בתנאים קשים ביותר בשטח עם צוקים גבוהים ובורות קרח. בקמפ 3 חברו אל השניים אנשי צוות הצלה והם העבירו שם את הלילה. "קשרתי את עצמי לשרפה שלי כדי שנוכל ללכת יחד ואם ניפול לאנשהו, אז כל אחד יוכל להציל את השני או לעצור את הנפילה", סיפרה דניאל.
לאחר שהגיעה לבייס קמפ ופונתה לבית חולים בקטמנדו, היא סבלה מעיוורון שלגים בעין אחת ושלוש אצבעות באחת מידיה היו קפואות. לאחר יממה מצבה השתפר. "מטפלים בי ממש טוב ואני בסדר", סיפרה אז וולפסון, "יש שיפור משמעותי, אני במצב אחר לחלוטין, ואני חיה".
בחודש שעבר וולפסון העפילה לפסגת הר קושצ'ושקו (2,228 מטר), ההר הגבוה ביותר ביבשת אוסטרליהף ובכך הפכה לאישה הישראלית הראשונה שכבשה את שבע פסגות ההרים הגבוהים ביותר בכל אחת משבע יבשות העולם.
בשיחה עם ynet סיפרה וולפסון על השינוי שהיא חווה בתקופה האחרונה ביחס אליה כישראלית. "בשבוע הראשון אחרי 7 באוקטובר הרבה אנשים מהעולם כתבו לי והתעניינו, אבל לאט-לאט אני רואה את ההתרחקות, ההתנתקות, חלק אפילו מפסיקים לדבר איתי. זה דווקא עוד יותר מדרבן אותי לשים את דגל ישראל בכל קמפ, בכל מקום, גם אם יהיו אנשים שלא אוהבים אותנו, זה בסדר, אנחנו פה, יש לנו מדינה שלנו והדגל של המדינה יעמוד בכל פסגה".