לקראת סוף החודש שעבר יצאתי לחופשה בת 11 ימים במאוריציוס, מדינת אי קטנה ששוכנת בדרום-מערב האוקיינוס ההודי. במהלך חודש אוקטובר נפתחה המדינה לישראלים, לאחר תקופה ממושכת שבה הייתה סגורה בשל מגפת הקורונה. עדיין אין טיסות ישירות למאוריציוס, אך זה צפוי להשתנות בקרוב ועל כך ארחיב עוד בהמשך.
אבל נתחיל עם קצת מידע על מאוריציוס לפני שנצא לדרך: מדינת האי שוכנת במחצית הדרומית של כדור הארץ, כ-900 ק"מ ממדגסקר. שטחה הוא כ-2,040 קילומטרים רבועים. עונת הקיץ מתחילה בחודש אוקטובר ומסתיימת באפריל. עיר הבירה היא פור לואי, ובאי חיים כמיליון ורבע בני אדם - כמעט מחציתם הינדים, כשליש נוצרים ו-17% מוסלמים. השפות הרשמיות הן אנגלית וצרפתית.
אז איך הגעתי? בבדיקה שערכתי גיליתי שאפשר לטוס לאירופה – ציריך או וינה, לדוגמה – ומשם אל מאוריציוס בטיסת המשך. המחיר: 780 דולר לכרטיס הלוך ושוב. דרך זו כוללת שתי טיסות, ובאמצע המתנה של שמונה שעות בנמל התעופה באירופה. אפשרות נוספת היא טיסה עם חברת אייר סיישל, דרך סיישל - סך הכל 11 שעות. כרטיס זה יקר ועולה כ-2,000 דולר, אם מזמינים מראש. לבסוף בחרתי לטוס דרך דובאי עם חברת פליי דובאי. המחיר: 1,410 דולר לאדם, כולל שליחת שתי מזוודות לבטן מטוס הנוסעים הגדול בעולם, איירבוס A380-800 של חברת אמירייטס שמבצע את טיסת ההמשך מדובאי למאוריציוס.
הטיסה לדובאי ארכה שלוש שעות ו-20 דקות. לאחר מכן המתנתי חמש שעות בנמל התעופה עם הדיוטי פרי הנהדר של דובאי, חוויה נפלאה בפני עצמה, ומשם המשכתי בטיסה שארכה שש שעות. טיפ: אם במקרה אתם בנמל התעופה של דובאי ויש ברשותכם כרטיס אשראי של דיינרס, אתם יכולים להיכנס ללאונג' מפנק בעלות של דולר אחד בלבד (ולהכניס אדם נוסף תמורת עלות של רק 25 דולר).
אפשרות נוספת היא המלון בנמל התעופה, Dubai International Hotel, שם השתכנתי בדרך חזרה לקראת טיסת ההמשך לתל אביב. התמחור נעשה לפי שעות, בין 80 ל-100 דולר לאדם עבור כמה שעות שינה ומקלחת בחדר מפנק - לדעתי זה שווה. המחיר הגבוה מתייחס לעלות שכוללת גם ארוחת בוקר.
האופציה הנוחה ביותר כמובן היא להגיע בטיסה ישירה מנתב"ג. חברת ספיריט הפקות עולם, המתמחה ביעדים אקזוטיים, הכריזה לאחרונה כי תחל לטוס ליעד החל מחנוכה, וכבר החלה לשווק מגוון חבילות של טיסות ומלון. הטיסה הישירה הראשונה למאוריציוס תמריא ב-27 בנובמבר, ותשוב ארצה ב-4 בדצמבר.
נחזור אל החופשה שלי. התחלתי באזור הדרום-מערבי של מאוריציוס, בחצי האי לה מורן (Le Morne), שם נמצא צוק בזלתי הנושא את השם לה מורן בראבאנט (Le Morne Brabant) והנישא לגובה של 556 מטר. במשך כמה ימים לנתי בריזורט LUX Le Morne, החולש על נופים עוצרי נשימה. זכיתי להתעורר בבוקר מול האוקיינוס ההודי, להביט לאחור ולצפות בצוק הגבוה.
בעקבות חוויה טובה בנופש האחרון במלדיביים, בחרתי לשוב ולהתארח בריזורטים של רשת LUX, שעובדת בבלעדיות עם ספקית התיירות הישראלית ליבנה טורס. ההתלבטות לא הייתה קשה – חדרים ווילות ברמה של 5 כוכבים, אוכל מצוין במגוון מסעדות שף ואטרקציות ופעילויות מסביב לשעון, החל משיעורי יוגה ומדיטציה, דרך סדנאות יצירה, צילום, סיורי שקיעה וצלילות עם שנורקל לצד דולפינים, ועד לטיפוס הרים ורכיבה על סוסים. כמו כן, במהלך ההזמנה דרך ליבנה טורס אפשר בתוספת של 100 אירו לאדם לשלם עבור על ההעברות בטיול - משדה התעופה לריזורט הראשון, ולאחר מכן לריזורט השני והשלישי ובחזרה לשדה התעופה.
הריזורט שוכן לצד העיירות שאמרל, פליק פלאק, לגולט, טאמרין ובלאק ריבר. אני ממליצה בחום לצאת ולהסתובב באזור. אפשר לצאת לסיור בגבעות עם חולות בצבעים שונים, או לסייר במפלים היפים באזור. כמו כן, בשאמרל יש מפעל תה מעניין עם מוזיאון. לחובבי הקניות, שווה לנסוע חצי שעה לעיירה פליק פלאק ולבקר במתחם הקניות הנהדר, שמשמש בעיקר את המקומיים. המחירים נמוכים. אפשר לשכור מונית שתלווה אתכם יום שלם עם נהג שישמש גם מדריך טילים מקומי - זאת האופציה שבחרנו לסיור של שש שעות. המחיר: 3,000 רופי לאדם (שקל אחד שווה כ-13.7 רופי). אפשר גם לשכור רכב בעלות של כ-100 אירו ליום, רק קחו בחשבון שנוהגים פה בצד שמאל של הכביש וזה יכול להיות מבלבל.
ביום טיול כזה מומלץ גם לשלב עצירה לארוחת צהריים באחת המסעדות המקומיות. אנחנו אכלנו ב-Saveur Tropical בעיירה שאמרל, מסעדה שמתמחה באוכל מאוריציאני אותנטי ועשיר בפירות ים. המחיר: 1,566 רופי לאדם. מסעדה מומלצת נוספת באזור, שבה תוכלו ליהנות גם מסושי טרי ואיכותי, ממנות מהים, מקוקטייל מקומי ומבירה חופשית, היא Flavours. כאן המחיר גבוה יותר: כ-3,900 רופי לסועד.
ראוי לציין את רמת השירות ואת האדיבות יוצאות הדופן של המקומיים - לא נתקלתי בדבר כזה בשום מקום על פני הגלובוס. המאוריציאנים פשוט אוהבים אנשים והתגעגעו להגעתם של התיירים לאי, תמיד מחייכים ומנסים לסייע בכל מצב.
מובן שגם טיפסנו על הצוק הבזלתי לה מורן בראבאנט. יש הרים גבוהים ממנו מסביב אבל זה ההר הכי מפורסם באזור, גם בשל הסיפור ההיסטורי שלו. בין המאה ה-17 ועד לתחילת המאה ה-19 המקום שימש מקלט לעבדים נמלטים, שהתחבאו במערות שעל פסגת ההר. ב-1835, לאחר ביטול העבדות באי, יצאה משלחת אל לה מורן כדי לבשר את החדשות לאלו שהסתתרו במקום - אלא שהעבדים לא האמינו, ומתוך פחד קפצו מפסגת ההר אל מותם.
סיור פרטי עם מדריך מטפס הרים שמסביר על ההיסטוריה של המקום עולה 1,500 רופי לאדם. השבילים מסומנים ואפשר גם לטפס לבד, אבל אני לא ממליצה על כך. אנחנו טיילנו עם סטיב, מדריך מצוין שמכיר היטב את האזור ומסביר באופן ידעני ומעניין. כדאי להזמין מראש בטלפון 23058361212+.
כמה עולים הלינה בריזורט LUX Le Morne והבילויים מסביב? מחיר שלושה לילות מתחיל ב-1,377 אירו בחדר סופיריור על בסיס לינה וארוחת בוקר, ועולה עד ל-1,671 אירו לשלושה לילות על בסיס לינה וחצי פנסיון בחדר ג'וניור סוויט מפנק מול הים. זאת האופציה שבה אנחנו בחרנו, כדי לא לצאת בערב מהריזורט למסעדות מקומיות. חבילה זו כוללת גם עשרות פעילויות חינמיות המופיעות כל יום בלו"ז של הריזורט, צריך רק לזכור להירשם מראש.
בנוסף, יש לקחת בחשבון פעילויות בתשלום שלא נכללות בחבילה, אבל חובה לעשות אותן אם כבר הגעתם עד לכאן. אני מדברת על שחייה ושנרקול עם להקות דולפינים. המחיר: 2,000 רופי לאדם בקבוצה או שיט אישי תמורת 9,000 רופי לאדם - אחת החוויות המרתקות שעברתי בחיי.
יש אופציה נוספת, לשיט פרטי + שחייה של שלוש שעות עם להקות דולפינים + ארוחת ברביקיו עשירה בדגים ובפירות ים על החוף באי הקוקוס. המחיר: 7,500 רופי לאדם. זו החבילה שאני בחרתי דרך חברת Akshay company. אפשר להזמין דרך הוואטסאפ במספר טלפון 23057152449+. בשעת בוקר מוקדמת עליתי עם חברתי יעל על הסירה של נייבי, סקיפר שהוא גם שף, ויצאנו לדרך. במהלך השיט הוא דג את ארוחת הצהריים. הדולפינים לא הבריזו, והחוויה הייתה מטורפת.
עולים צפונה
אחרי כמה ימים נפלאים באזור הדרומי של האי המשכנו אל החלק הצפוני. נסענו במונית במשך שעה וחצי (3,800 רופי), לאזור שנקרא גרנד גוב. כאן בחרתי ללון בריזורט LUX Grand Gaube, שחולש על חוף פרטי. העלות לשלושה לילות: החל מ-1,014 אירו לאדם על בסיס לינה וחצי פנסיון.
כשאתם בצפון האי, חובה לבקר בגן הבוטני המפורסם Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden בפמפלמוס. עלות הכניסה: 150 רופי. מומלץ גם לבקר במוזיאון שמוקדש כולו למשקה הרום - cao L'Aventure du Sucre. עלות כניסה: 300 רופי לאדם כולל טעימות רום, ורצוי לא לנהוג בדרך חזרה.
בריזורט שוכנת המסעדה הפרואנית שנחשבת לטובה ביותר במאוריציוס, וגם המסעדה הטורקית במקום אינה רעה כלל וכלל. גם בריזורט זה יש שפע של פעילויות, אני התנסיתי למשל בסדנת בריסטה ולמדתי גם לקשט את הקפוצ'ינו שלי באיור של פרח על הקצף. לחובבי הספא מומלץ מאוד להזמין טיפול מיוחד שכולל קעריות טיבטיות.
אחרי שלושה ימים נפלאים בצד הצפוני של האי המשכנו אל האזור המזרחי שנקרא פאלמאר. אזור זה מתאפיין בחופים קסומים עם חול לבן ומים בצבע תכלת-ירקרק. גם הפעם התארחתי בריזורט של אותה הרשת - LUX – Salt Of Palmar. מדובר בריזורט שמגדיר את עצמו "ידידותי לסביבה", הוא מגיל 16 ומעלה ואינו מתאים למשפחות עם ילדים. אין טלוויזיות בחדרים, מי השתייה מטוהרים ועוד. העיצוב של המקום מודרני ושונה מבשני הריזורטים האחרים, וגם ההיצע הקולינרי יוצא דופן, עם דגש על בריאות. שף המקום מכין לכל אורח ארוחה בהתאמה אישית, המורכבת מירקות שמגודלים במקום וממאפים שנאפים במאפייה המקומית.
מחיר שלושה לילות לאדם בחדר זוגי על בסיס חצי פנסיון: 519 אירו כולל יותר מ-40 פעילויות שונות, חלקן ללא תשלום וחלקן בתוספת תשלום זניח. על הפרק: יציאה לטיול ביערות קסומים באזור פלמאר, שיעורי יוגה, מדיטציה ביער מול אגם ועוד.
מה עוד יש לעשות כאן חוץ מרביצה בחוף המדהים בל מאר שבריזורט? מומלץ לצאת לסיור בשוק פלאק המקומי שפתוח בימי ראשון ורביעי, ומומלץ גם לצאת לשיט בקטמרן בעלות של 3,400 רופי לאדם. ההפלגה עוברת ליד מפלים ציוריים וכוללת שחייה ושנרקול בלב ים, ברביקיו על המים ועצירה באחד החופים היפים באזור לקפה ומתוקים.
עוד אטרקציה מיוחדת היא רכיבה על סוסים בחוף בל מאר. יש באזור גם פארק מים שמתאים למשפחות עם ילדים.
למי שלא בוחר בריזורט, באזור המזרחי של מאוריציוס אפשר ללון באחד מבתי המלון שעל החוף, דוגמת שנגרילה המפורסם ועוד רבים אחרים. אפשר גם להפחית עלויות במידה ניכרת ולשכור וילה משפחתית מפנקת לכמה חברים, או למשפחה עם ילדים, בעלות של 100 אירו ליום.
כמובן שיש באי גם אזור מערבי, אבל הוא פחות פופולרי בקרב תיירים וויתרנו על הביקור בו.