טוקיו היא חוויה עוצמתית רב-חושית. זו עיר שמצליחה לקחת ניגודים מוחלטים ולחבר ביניהם באופן שלא מאפשר לאף מבקר בה להישאר אדיש. מארוחות ערב עם גיישות לצד מסעדות שהאוכל בהן מוגש ע"י רובוטים, גנים שלווים ועוצרי נשימה אל מול רכבות ללא נהג ועד מסורת ונימוסים מוקפדים אל מול צעירים בלבוש אקסצנטרי. ולכן זו עיר שבימים "רגילים" מומלץ עד לרמת חובה - לחוות אותה בלייב. אבל אם יש משהו שנגיף הקורונה לימד אותנו הוא הסתגלות מהירה לתנאים חדשים. אז אם אפשר לטייל היום בטוקיו ישירות מהספה הקרובה לסלונכם - נסתפק גם בזה, רק תכינו את הסאקה.
ברוכים הבאים לעיר שהמציאה את האמוג׳י
טוקיו היא המטרופולין הגדול ביותר בעולם, שבו חיים 36 מיליון בני אדם (13 מיליון בעיר עצמה) אך כל פרט בו מתוזמן ומתוכנן עם אפס מקום לטעויות. כשהכל "ארוז" בחבילה אסתטית נעימה, אפילו ביקור בשירותים ציבוריים בתחנת רכבת הופך לאטרקציה, שכן הם תמיד יהיו נקיים למשעי, ברקע תתנגן מוסיקה של ציוץ ציפורים ולצד האסלה תוכלו לבחור מבין הכפתורים באיזו דרך תרצו להתנקות בסיום.
אם תל אביב היא העיר היקרה ביותר במזרח התיכון, טוקיו מדורגת כבר שנים בחמישייה הפותחת של רשימת הערים היקרות בעולם. זה אגב, פחות מורגש בטיול קצר שבו תידרשו לשלם רק על מזון, משקאות, לינה, קצת שופינג ואטרקציות שלמרבה הפלא (או שלא) פחות יקרים מישראל, לעומת תשלומים על דירה, רכב ויתר הפרטים שהופכים את המחייה כאן ליקרה. עם זאת, בטיול הבא אתם לא תצטרכו להוציא אפילו ין אחד. אספנו עבורכם מספר סיורים וירטואליים באטרקציות המרכזיות בעיר והצעה למפגש אחד בלתי נשכח עם גיישה.
המלצה: תזמינו לכם סושי איכותי ותרימו כוסית סאקה לחיים, או כמו שאומרים ביפנית: קאנפאי.
"לחצות" את מעברי החציה העמוסים בעולם
אם יש תמונה אחת שתמחיש לכם עד כמה טוקיו הומה, צבעונית וטכנולוגית זו כנראה תהיה התמונה של צומת שיבויה (Shibuya), המכונה גם כצומת הסואן בעולם. הוא נמצא בחזית תחנת הרכבת באותו שם, ביציאת Hachiko. בשעות השיא מספר האנשים החוצים בו בנקודת זמן אחת יכול להגיע ל-3,000 איש. בסך הכל, ביום נתון יעברו בו שלושה מיליון איש! כל זה קורה על רקע מסכי ענק צבעוניים - טיימס סקוור סטייל, מועדונים, מסעדות וחנויות.
הזמן הטוב ביותר ל"ביקור" בצומת הוא סביב שש בערב (12:00 שעון ישראל) בימות השבוע, אז עושים היפנים את דרכם הבייתה מהעבודה ומעט מוקדם יותר בסופי שבוע, כאשר הצעירים מבלים באזור. זוהי בהחלט הזדמנות טובה להרהר על הקצב המטורף של החיים והאנשים שמבלים את חייהם בריצה ממקום למקום.
לצפות בקו הרקיע של טוקיו
את התצפית הכי טובה על העיר ניתן לראות ממגדל טוקיו (Tokyo Tower) המפורסם הנישא לגובה 332.9 מטרים. המקום, שהיה בעבר מגדל רדיו, עדיין מספק הצצה רומנטית – ביום ובלילה - על קו הרקיע, גורדי השחקים והגנים היפים של העיר.
המגדל נבנה בהשראת מגדל אייפל המפורסם ולו שתי קומות תצפית – האחת בגובה 150 מטרים והשנייה בגובה 250 מטרים. בשתיהן ניתן לצפות בנוף בסיור הווירטואלי הזה. הסובלים מפחד גבהים – ראו הוזהרתם...
חייבים ביקור במוזיאון? קיבלתם
אם אתם מאלה שביקור בעיר לא שלם מבחינתם בלי סיור של כמה שעות במוזיאון, הלינק הבא הוא בדיוק בשבילכם (בזמן שאנחנו וכל היתר נלך לסיבוב שופינג או נבלה במסעדה טובה). ברוכים הבאים למוזיאון הלאומי של טוקיו.
המוזיאון הלאומי של טוקיו, אחד המוזיאונים הגדולים והמרכזיים בעיר, מציע סיור וירטואלי חינמי, במסגרתו ניתן לראות מאות פריטי אמנות ותרבות יפניים. בימים אלה, ניתן לצפות בתערוכה הכוללת פריטים נדירים מהתרבות היפנית: פסלים, קרמיקה וטקסטיל מלווה בפירוט והסבר לכל מוצג.
זה לא טיול ביפן בלי ביקור אחד במקדש
היעד הבא הוא ביקור במקדש המפורסם והעתיק ביותר בטוקיו ואחד ממקדשי השינטו המפורסמים בעולם - מקדש Senso Ji. חוויה תרבותית, צבעונית ומהנה במקדש, הממוקם ברובע אסקוסה ההיסטורי. הכניסה, דרך שער אדום מרשים, מעוטר בדמויות של אלי הרוח והרעמים, תוביל לרחוב קניות שוקק ועמוס בחנויות המוכרות מזכרות לתיירים, חפצי אמנות וממתקים יפניים מסורתיים, העשויים ברובם מאורז או ממחית שעועית ממותקת.
המקדש עצמו מוקף בגן ירוק וגזום לעילא, כמו שרק היפנים יודעים. במקדש עצמו ניצב פסלה של אלת החסד הבודהיסטית קנון. אזהרה ממתחזים – רוב הסיכויים ש"היפניות" לבושות הקימונו שתראו במקום הן בעצם תיירות קוריאניות שהתחפשו ליום אחד.
לחזות בפריחת עצי הדובדבן
במשך שבועיים בשנה, במהלך חודשי האביב ביפן (סוף מרץ-תחילת אפריל), פורחים עצי הדובדבן (סאקורה) באזור טוקיו. לפריחה היפה יש משמעות עמוקה במסורת היפנית: העלים שעל ענפי העץ העדינים מלבלבים באופן מרהיב אך קמלים ונושרים בתוך ימים אחדים, ומסמלים את האופי בר החלוף והחמקמק של החיים. כיום, היפנים מציינים את האירוע בפסטיבל צפייה בפריחה הנקרא Hanami ובימים כתיקונם מצטרפים אליהם המוני תיירים הגודשים את יפן כולה בתקופה זו, כדי לחזות בפלא במו עיניהם.
באביב האחרון, בוטלו פסטיבלי Hanami ברחבי יפן על מנת למנוע התקהלויות כשבמקביל תיירים מרחבי העולם לא יכלו כלל להיכנס ליפן בשל הקורונה. למזלנו, ערוץ מזג האוויר היפני תיעד את פריחת הדובדבן ברחבי ארץ השמש העולה ואף ערך תחרות צילומי מציאות מדומה של 360 מעלות סביב הנושא. הסרטון הזוכה (והמרהיב) הוא זה מפארק Ueno בטוקיו:
באותה הזדמנות, מומלץ בחום לא לוותר גם על הסרטון הזה, שמתעד סיור לילי של פריחה מהפנטת על גדות נהר Maguro בעיר:
זום עם גיישה
מעטים האנשים הנוסעים ליפן, שהספר/הסרט "זכרונותיה של גיישה" ותיאור העולם העשיר והמסתורי של הגיישות ביפן, לא מלווה אותם במסע. תהליך ההכשרה המפרך של גיישה אורך שנים ובמהלכן היא לומדת להיות אשת החברה והבידור המושלמת: לרקוד, לשיר, לנגן על מגוון כלי נגינה, להגיש אוכל ומשקאות ולהתלבש ללא דופי. כמי שביקרו ביפן, חקרו את העולם הזה (ואף הצליחו להשיג כמה תמונות פפראצי של גיישות) נוכל לספר לכם שהמשימה למצוא גיישה ובטח ובטח לשוחח עם אחת כזו היא לא פשוטה. הגיישות בורחות מאור הזרקורים (והפלאשים של התיירים) ועל מנת להתארח אצל אחת מהן תצטרכו קשרים ונכונות להיפרד ממאות דולרים.
בהקשר זה, דווקא עידן הקורונה מייצר הזדמנויות חדשות, וכמה מהגיישות גילו את הפוטנציאל הטמון בעולם הווירטואלי. חברה יפנית בשם "meet geisha" מציעה מפגש בתשלום עם גיישה למפגש אונליין, הכולל קטעי ריקוד, נגינה ושירה.
כמה תענוג כזה יעלה לכם? 30 דקות מפגש אונליין עם גיישה מתחיל במחיר של 180 שקלים (6,000 ין) ומוגבל לשלושה משתתפים. על כל משתתף נוסף תשלמו 60 שקלים ואם תרצו את הגיישה שלכם מאופרת כמיטב המסורת תדרשו להוסיף 45 שקלים.