"לא הוצאנו כל הוראת אזהרת מסע לישראל בגלל טרור או מצב פוליטי כזה או אחר, ואנחנו גם לא רואים האטה או עצירה בהתעניינות של תיירים מטייוואן בביקור בישראל. אנחנו כן מנחים את התיירים ממדינתו להיות ערניים בכל מקום שבו הם נוסעים לתייר בעולם". כך אמרה שגרירת טייוואן בישראל, הגברת יא-פינג אבבי לי, בשיחה עם ynet לקראת תערוכת התיירות הבינלאומית IMTM שנפתחה אתמול באקספו תל אביב ונמשכת גם היום (ד').
"חבר'ה צעירים מישראל אחרי הצבא גילו שאפשר לעשות בטייוואן טיול תרמילאים נוח מאוד, יש הרבה יערות והרים שמתאימים לטרקים עם פסגות בגובה של מעל 3,000 מטר, ואפשר גם לבלות בחופים היפים, או באחד מה'בוק שופים' הנעימים, שהם שילוב של ספרייה ובית קפה שפתוחים 24 שעות ומאוד טרנדיים", אמרה השגרירה שחוגגת השנה יום הולדת 30 שנה למשרד השגרירות בישראל.
יא-פינג הוסיפה וציינה בגאווה כי התחבורה בטייוואן זולה ונוחה. "שווה להצטייד מהיום הראשון בכרטיס שנקרא Easy Card, מעין רב קו שניתן לרכוש בכל חנות ומאפשר בין היתר לשכור אופניים ונסוע במטרו".
ומה באשר ללינה? "אופציות הלינה סבירות בהחלט, החל מ-30 שקל ללילה בהוסטלים מתוחזקים ונקיים מאוד, ועד 250 שקל לאדם ללילה במלון נוח במרכז העיר".
ומה אוכלים? "זו מדינה עם שפע קולינרי, החל מאוכל מקומי אותנטי, אוכל רחוב משובח, בשוקי הלילה לדוגמה, ושלל מסעדות. בכל פינה תמצאו סניף של סבן אילבן שפתוח סביב השעון ומוכר אוכל מהיר במחיר רצפה".
מה התקופה הכי נוחה להגיע? "בקיץ, בין יוני לאוגוסט. הטמפרטורות דומות לישראל – חם ובחופים יש אווירת חופש, כולל פסטיבלים אותנטיים כמו פסטיבל האורות המרהיב. צעירים, או משפחות, יכולים לבלות בפארקי מים, לבקר במקדשים, באקווריומים ענקיים ובמוזיאונים, שהכניסה אליהם חינם. גם באפריל-מאי מומלץ לבקר, זו תקופה גדושה בפסטיבלים. בשבוע אחד אפשר להסניף מכל הטוב שהמדינה מציעה, כולל טיולים רגליים במרחק של 45 דקות בלבד מהעיר הגדולה".
יש קהילה יהודית? "ראשית, מאוד בטוח גם ליהודים להסתובב במדינה. אנחנו נחשבים למקבלי אורחים מכל מדינה בעולם. אנחנו אוהבים לארח תיירים. הקהילה היהודית כאן קטנה מאוד ומונה קרוב ל-700 איש. יש מסעדות כשרות, ארבעה בתי כנסת ומרכזים תרבותיים יהודיים ומוזיאונים. הממשלה משתפת פעולה ותומכת בשמירה על מרכזי התרבות היהודים".
יש טיסות ישירות? עדיין לא. צריך לעשות קונקשן בבנגקוק, או ביפן, או באיסטנבול".
השנה משתתפות ביריד התיירות למעלה מ-50 מדינות, בהן גם טורקיה שחזרה להציג לאחר היעדרות של ארבע שנים. ברקע שיפור החסים בין אנקרה לישראל, הטורקים הקימו באקספו תל אביב ביתן גדול ומושקע המתפרש על שטח של 150 מטרים.