צמח הקקאו, שנחשב ל"מזון האלים" אצל בני המאיה והאצטקים, זוכה היום להכרה מחודשת בזכות מחקרים המאירים את יתרונותיו הבריאותיים. קקאו נא עשיר בנוגדי חמצון עוצמתיים, מינרלים (אבץ ומגנזיום, ברזל, סידן וזרחן) וסיבים תזונתיים. הוא מסייע לבריאות מערכת הלב ותורם לתפקוד מוחי תקין.
3 צפייה בגלריה
שוקו
שוקו
מיליוני ילדים בעולם שותים אותו מדי בוקר. שוקו
(צילום: shutterstock)
יחד עם זאת, בעולם המערבי רוב צריכת הקקאו נעשית באמצעות שוקולד או משקאות שוקו תעשייתיים. חימום הקקאו לצורך עיבודו גורם לקקאו לאבד חלק משמעותי מערכיו התזונתיים. בנוסף לכך, בשביל לנטרל את המרירות הטבעית של הקקאו, לרוב מוסיפים כמויות גבוהות מאוד של סוכר, מה שהופך את המשקה ללא בריא במיוחד.

אז מהן הדרכים לצריכת קקאו בריאה יותר?

  • אבקת קקאו נא - בעוד בהליך התעשייתי קקאו מאבד חלק משמעותי מערכיו, קקאו נא שומר על רכיביו הטבעיים הודות לעיבוד עדין ללא חימום. ממש לא חייבים להשתמש באבקת קקאו רק בשוקו. היא יכולה להשתלב מצוין גם בכדורי שוקולד או טראפלס. אפשר להוסיף שבבי קקאו נאים לגרנולה (רצוי לאחר האפייה), לשייקים או משקאות אנרגיה וגם להשתמש בחמאת קקאו נא לקוסמטיקה טבעית.
3 צפייה בגלריה
קקאו
קקאו
שומרת על ערכיה. אבקת קקאו נא
(צילום: shutterstock)
  • הפחתה הדרגתית של כמות הסוכר במתכוני קקאו – באופן שמרגיל את הגוף ליהנות מהמרירות הטבעית של הפולים.

מתכון שוקו בריא לילדים ולמבוגרים

● 2 כפות אבקת קקאו נא
● 2 תמרים או 2 כפות סילאן טבעי
● 1.5 כפות אגוזי מלך או שקדים
● כפית קינמון
● כפית תמצית וניל
● כף טחינה גולמית או חמאת שקדים
● 2.5 כוסות מים (קרים או חמים)
מערבבים הכל בבלנדר עד לקבלת משקה חלק ועשיר.
3 צפייה בגלריה
שוקו
שוקו
שוקו- הגרסה הבריאה
(צילום: shutterstock)
הכותבת היא ראש תחום נטורופתיה מכבי טבעי
פורסם לראשונה: 15:27, 30.12.24