סלט עלים ופירות עם פקאנים ברוטב ויניגרט חרדל ומייפל:
לא מעט חסות מיוחדות גדלות בשנים האחרונות בארץ. מחסה לליק ועד חסה סלנובה ובייבי ג'ם.
אתם יכולים להשתמש בכל אחת מהן. וחכו שתגלו כמה מופלא השילוב עם הפירות.
מה צריך:
6 תותים יפים ומתוקים
150 גרם אוכמניות טריות
סלסילה עלי חסה לליק או כל חסה שאוהבים
1 בצל סגול קטן, קלוף
6 פיצנונית או 4-3 צנוניות רגילות
1 אבוקדו בשל
2/3 כוס פקאנים טבעיים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל גרגירים
2 כפות מייפל או דבש
1/2 כפית מלח
כך עושים:
1. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים במשך כמה דקות עד שיש ריח נפלא בבית. מצננים וקוצצים גס.
2. חותכים את התותים לרבעים ופורסים את הבצל לרצועות כמה שיותר דקות. אם משתמשים במיני צנוניות חותכים אותן לחצי, ואם משתמשים בצנוניות רגילות חותכים לרבעים.
3. חוצים את האבוקדו ומוציאים את פנים האבוקדו עם כף. פורסים לפרוסות דקות.
4. מרכיבים את הסלט: קורעים את עלי החסה ומניחים בקערה גדולה. מניחים מעל את כל הירקות והפירות ולא מערבבים עד להגשה.
5. לרוטב: טורפים היטב את כל מצרכי הרוטב עד שנוצר רוטב יחסית סמיך.
6. מגישים: מזלפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כשהסלט כבר על השולחן.
כל המתכונים מחכים במוסף "זמנים מודרניים" בגיליון החג של ידיעות אחרונות. לרכישת מנוי לחצו כאן