ברחוב הרצל 177 ברחובות ניצב המבנה הראשון לשימור של העיר, שנוסד ב־1910, עבר גלגולים רבים ואפילו בן־גוריון פקד אותו. כבר 40 שנה שבקומתו השנייה נמצאת 'מו ומו', מסעדת הבשרים המיתולוגית של תמיר לוי.
לפני שנים אחדות לוי הקים עם עידן זהבי בקומת הקרקע של המבנה את הפיצרייה 'אל פלה' ('על הקרש' באיטלקית). הרעיון לפיצרייה נולד במהלך טיול שלוי ערך בעיר ורונה באיטליה, שם נתקל במגשי פיצה מלבניים, עבים וגבוהים ויותר אווריריים ממה שהכיר, והחליט לייבא את הקונספט הזה לרחובות.
עכשיו לוי וזהבי מרעננים את התפריט עם פיצות חדשות וטעימות. הבצק עובר שתי אפיות בתנור האבן, שמייצרות ביס מאוד רך, ואז קראנצ'י. לצד המרגריטה ו'ביאנקה פטריות' הפופולריות, נמליץ גם על 'ביאנקה תפוחי אדמה' ו'ביאנקה זוקיני־כמהין', פיצת פלפלים קלויים פיקנטית, 'פיצה צרפתית' עם רוטב שמנת, בצל מקורמל וגבינת עיזים שמנה.
חיבבתי גם את מנות הפתיחה: קפרזה, סלט קיסר וסלט ארטישוק, צלפים וגבינת פטה, וגם את הקינוחים - טירמיסו מתוק־מריר ומשולש פאדג' שוקולד. מחירי הפיצות: 92-82 שקל במשלוחים או בישיבה במקום. / אמיר קמינר
אלה פלה, הרצל 177, רחובות. 050-8882334