"שולחן גלילי", מסעדת הפופ־אפ שנפתחה במלון פרימה הגליל בטבריה, מציעה חוויה קולינרית כשרה המבוססת על המטבח הערבי־גלילי. המסעדה מציעה מנות מסורתיות שאספו עובדי המלון הערבים מהוריהם וממטבחם הפרטי והתאימו אותן לדרישות הכשרות. תפריט הערב העונתי מתחדש בהתאם לתוצרת החקלאית ועשבי התיבול שגדלים בגליל.
1 צפייה בגלריה
13439467
13439467
צילום: איה בן עזרי
בין המנות הראשונות: מטבלים גליליים כמו שום אפוי בשמן זית, זעתר עם סומק בלדי, זיתים סוריים ירוקים וסלטים כמו חומוס מסבחה, חומוס עם בשר וצנוברים, עגבניות עם נענע, ג'רג'יר ועוד.
בין העיקריות תמצאו ספיחה, עראייס, פטאייר תרד, קובנייה, שומרייה, מסאחן עוף סומק, סינייה טחינה, חוביזה ועוד. קראף ערק ממזקקת ג'בלנא שנוסדה בתרשיחא מונח גם הוא על השולחן, ולקינוח מוגשת פלטת מתוקים ובהם בסבוסה, קטאיף וקפה שחור מבושל על הגז עם הל.
"אני מאוד מתרגש מההזדמנות להציג בפני הסועדים הישראלים את המטבח העשיר שלנו, ולראשונה לאפשר לשומרי כשרות ליהנות ממנו“, אומר חוסאם חורי, מנכ"ל פרימה גליל. המסעדה פועלת בימי חמישי, ומחיר הארוחה לאדם הוא 190 שקל.
מלון פרימה גליל, אלחדיף 1, טבריה. 04-6608899.