תמיד מרשימה ותמיד טעימה: צמת שמרים שוקולד, מתכון מנצח. הכמויות במתכון מתאימות ל־2 עוגות באורך 30 ס"מ.
1 צפייה בגלריה
yk13435332
yk13435332
צילום: נטלי לוין
לבצק:
• 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
• 8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
• 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
• 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
• 2 ביצים
• 200 גרם (1 מכל) שמנת חמוצה 27% שומן
• קורט מלח
• 1 כפית תמצית וניל
למילוי שוקולד:
• 150 גרם שוקולד מריר
• 150 גרם חמאה
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
• 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
תוספת (לא חובה):
• 200-100 גרם שוקולד מריר/שוקולד צ'יפס/אגוזים קצוצים
להברשה:
• ביצה טרופה
להגשה:
• אבקת סוכר
כך עושים:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת, וניל ומלח ולשים במשך 12-10 דקות עד שמתקבל בצק מעט דביק.
2. יוצרים מהבצק צורה כדורית, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
3. מלית שוקולד: בקערה שמים חמאה ושוקולד וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים סוכר, אבקת קקאו, שקדים טחונים ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מצננים את המלית בטמפרטורת החדר במשך 3-2 שעות או עד שהיא מתייצבת ומגיעה למרקם של ממרח.
5. הכנת העוגות: מחלקים את הבצק ל־2 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ־1/2 ס"מ.
6. יוצקים מחצית מכמות מלית השוקולד בשליש המרכזי של המלבן. אם רוצים, מפזרים שוקולד צ'יפס ו/או אגוזים. חותכים את שני השלישים בצדדים לרצועות, וקולעים לצורת צמה בשתי וערב.
7. מניחים את העוגה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ועם יתרת המלית. מתפיחים את העוגות במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
9. מחממים תנור ל־170 מעלות. מברישים בעדינות את העוגות התפוחות בביצה טרופה.
10. אופים במשך 35-30 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.