1 צפייה בגלריה
yk13458860
yk13458860
צילום: נטלי לוין
אין כמו פינוק שוקולד קטן ועגול, הוא המאפינס כמובן. כאן הכנו לכם גרסה עם פינוק כפול בזכות קוביות שוקולד שמצטרפות לחגיגה.
ל־12 מאפינס:
מה צריך:
• 160 מ"ל (2/3 כוס) שמן
• 1 ביצה L
• 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
• 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
• קורט מלח
• 50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
• 140 גרם (1 כוס) קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 100 גרם שוקולד חלב או לבן (טבלה)
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
2. בקערה שמים שמן ושוברים פנימה ביצה. מוסיפים חלב, סוכר ומלח, וטורפים היטב לתערובת אחידה.
3. מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה.
4. ממלאים את השקעים בתבנית כמעט עד שפתם, ומניחים קוביית שוקולד בחלק העליון של המאפינס.
5. אופים במשך 15־20 דקות או עד שהמאפינס יציבים למגע וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפים:
• המאפינס נשמרים בכלי סגור במקרר עד ארבעה ימים. מומלץ להגישם חמימים או בטמפרטורת החדר.
• אפשר להקפיא את המאפינס בקופסה אטומה עד חודש.
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• גרסה פרווה: משתמשים במים או חלב סויה באותה כמות במקום החלב.