1 צפייה בגלריה
ברד פודינג
ברד פודינג
ברד פודינג
(צילום: רחלי קרוט)

ברד פודינג הוא אחד המאכלים הכי ענווים שאני מכירה. ההיגיון שלו מגיע ממקום מאוד חכם ומקיים – לא לזרוק אוכל, בדגש כמובן על לחם. בעצם מדובר על מאפה שהוא סוג של פרנץ' טוסט רק בלי לטגן ועם הרבה יותר רושם בהרבה פחות מאמץ.
למי מכם שלא מכיר מדובר בקרעי לחם או לחמניות שעוטפים במעט ביצים ושמנת (אפשר בכל אחוז שומן ואפשר גם חלב), ומכאן השמיים הם הגבול. אתם יכולים להכין גרסה מלוחה עם גבינות שיש בבית, ירקות ותוספות שאתם אוהבים. ואפשר כמובן גם להכין בגרסה מתוקה עם פירות העונה ושוקולד או קינמון.
כך או כך, אני מפצירה בכם לשחק ולגוון – להכין בלילה פשוטה של ביצים ושמנת, לעטוף איתה את קרעי הלחם (הוא יכול להיות גם קצת ישן), ומשם לקחת את זה למקום שלכם. למה שיש לכם בבית.
מחכה לראות את הגרסאות שלכם. ועד אז, הנה שתיים שלי. אחת עם תרד קפוא, שתמיד יש לי במקפיא, וניחוח עז של שום ירוק, שהכנתי לפני חודש ושמרתי לכל השנה. ואחת מתוקה ונפלאה עם פטל, שאף היא נותרה במקפיא ומסביבה מטבעות שוקולד מריר שמאזנים את חמיצות הפטל.

ברד פודינג עם תרד, שום ומוצרלה

מה צריך:
1 לחם אחיד או 1 חלה או 5-4 לחמניות
2 ביצים L
1 מכל שמנת לבישול 15% (אפשר גם 10%)
6 מדליוני תרד קפואים או 1 קופסה עלי תרד טריים
2 כפיות ממרח שום ירוק או שום כתוש או ממרח פסטו
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2/3 כוס כדורי מוצרלה או בולגרית או צהובה מגורדת – לא חובה
כך עושים:
1. מניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X30. מחממים תנור ל־185 מעלות.
2. אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים אותו על השיש או במיקרו. מעבירים לקערה גדולה.
3. מוסיפים ביצים, שמנת לבישול, ממרח שום או פסטו, מלח ופלפל ומוצרלה, ומערבבים היטב־היטב.
4. קורעים את הלחם או הלחמניות לפיסות די גדולות, בערך בגודל שישה ס"מ, ומעבירים לקערה עם הביצים והשמנת. מערבבים בעדינות. אנחנו לא רוצים פה לחם מושי מדי, אלא כזה שנעטף בתערובת בעדינות.
5. מעבירים את הלחם עם כל התערובת לתבנית גדולה, ומשטחים מעט רק שיהיה יחסית באותו גובה. לא קריטי פה גובה זהה לגמרי כי הבדלי הגובה ייצרו חלקים יותר רכים וחלקים יותר קריספיים וזה מצוין.
6. אופים במשך 45-35 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפהפה.

אופציות לירק במקום תרד

2-1 זוקיני מגורדים על החלק העבה בפומפייה, 3/4 כוס פלפלים קלויים חתוכים גס, 3/4 כוס גרגירי תירס, 1/2 בצל סגול פרוס דק־דק (מומלץ לשים אותו מעל כדי שיספיק להיצרב מהחום העליון), 1 כוס פטריות חתוכות לפרוסות, 1/2 כוס זיתים, 20-10 עגבניות שרי חצויות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם או מה שיש בבית.

ברד פודינג עם פטל ושוקולד מריר

מה צריך:
1 לחם אחיד או 1 חלה או 5-4 לחמניות
2 ביצים L
1 מכל שמנת להקצפה 38% (אפשר גם 32% או שמנת לבישול 15%)
3 כפות סוכר או מייפל או דבש
1 כפית תמצית וניל או תוכן ממקל וניל אחד
1 כוס פרי שיש בבית (אופציות למטה)
100-80 גרם שוקולד מריר
אבקת סוכר לעיטור מעל
כך עושים:
1. מניחים נייר אפייה בתבנית בגודל 20X30. מחממים תנור ל־185 מעלות.
2. בקערה גדולה שמים ביצים, שמנת להקצפה, סוכר ותמצית וניל, וטורפים היטב.
3. קורעים את הלחם או הלחמניות לצ'אנקים גדולים, ומעבירים לקערה עם הביצים. מערבבים בעדינות רק עד שהלחם עטוף בבלילה.
4. מעבירים את הלחם עם תערובת הביצים והשמנת לתבנית, ומיישרים מעט. אין צורך להדק, רק ליישר מעט כדי שהתערובת תגיע לכל חלק בתבנית.
5. מפזרים מעל את הפרי שבחרתם ואת השוקולד. אם משתמשים בטבלה שוברים אותה קודם לקוביות, אם משתמשים במטבעות או שוקולד צ'יפס אין צורך.
6. אופים במשך 45-35 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפהפה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. אפשר גם עם גלידת וניל.

אופציות לפירות

פירות יער טריים או קפואים, אני השתמשתי פה בפטל קפוא, קוביות תפוחים, רבעי משמשים, חצאי תותים, קוביות נקטרינה או אפרסק או אגס או כל פרי יחסית רך שיש לכם בבית.