1 צפייה בגלריה
yk13484929
yk13484929
צילום: שני בריל
השף של מסעדת קלארו, רן שמואלי, והשף בפועל, טל פייגנבאום, ירדו בחודשים האחרונים לרמת הנגב כדי לגלות מה התחולל שם בשנים האחרונות מבחינת חומרי הגלם. הם גילו שם גידולים מטורפים שלא האמינו שקיימים בארץ, וחקלאים שעושים עבודת קודש בעוטף עזה, מצפה רמון ושדה בוקר בתנאים לא פשוטים.
מהביקורים בדרום נולד שיתוף פעולה מרתק, שבמסגרתו יגישו החודש במסעדה תפריט המבוסס על התוצרת החקלאית הייחודית לאזור: גבינות צאן, אגוזים טריים, יינות משובחים מכרמי האזור ועוד. טעמנו, למשל, סלט נגב עשוי חסות פריכות וירקות ירוקים, שהיה מרענן ועוצמתי. או מנה נהדרת של טרטר דג ים בגספצ'ו של עגבניות מהמשק של ארז במושב ישע. גם הקינוחים היו הברקה כמו קינוח תירס מהנגב - גלידת תירס בעבודת יד, קרם פולנטה ודבש, תירס חרוך ופופקורן מקורמל. לאלו הצטרפו יינות נהדרים מיקב ננה במצפה רמון ויקב רמת נגב. גם הקוקטיילים שודרגו עם פירות מהמשקים, כמו מרגריטה מזקל ואננס מקומי מהנגב, או מיי טאי בננה - עם בננות של מרסלו משדה אברהם. הלוקיישן של קלארו, באחד המבנים היפים לשימור בארץ, והשירות הנפלא, הפכו את הערב שהעברנו שם לחוויה נהדרת. / אסי חיים
קלארו, חודש רמת הנגב (עד סוף יולי). הארבעה 23, ת”א. טלפון: 03-6017777