ביום שאחרי, בצה"ל מסמנים את המבצע במחנה הפליטים ג'נין כהצלחה: למרות שלחמו במקום הכי צפוף ומסוכן בגדה, לוחמי צה"ל הצליחו לסיים את המבצע ללא פלסטינים בלתי מעורבים שנהרגו — אלמנט מרכזי שנתן את הלגיטימציה לפעול עד הרגע האחרון.
מתחילת השנה נהרגו מירי צה"ל באיו"ש כ־11 פלסטינים בלתי מעורבים לעומת 160 מחבלים שנהרגו מאש הכוחות, נתון שבאוגדת איו"ש מסמנים כהצלחה במאות המבצעים המורכבים שביצעו הלוחמים והפרות הסדר האלימות הרבות, בעיקר בצפון השומרון.
אלא שהמבצע השבוע בג'נין היה מבחינה זו מוצלח אף יותר. מתוך 12 מחבלים שנהרגו ו־20 שנפצעו באורח קשה, אף אחד, לפי צה"ל, לא היה אזרח בלתי מעורב, וכולם נשאו נשקים או מטעני חבלה. בכך לא היה לחץ על ישראל לסיים את המבצע, הגינויים היו רפים יחסית, כולל אלו שהגיעו מטורקיה, ירדן ואיחוד האמירויות, גורמים רשמיים בוושינגטון אף תמכו במבצע והכי חשוב – הרחוב הפלסטיני ברובו ככולו, כולל בגדה, נותר אדיש.
בצה"ל מייחסים להצלחה הזו מספר סיבות, אחת מהן היא רמת המקצועיות הגבוהה של הלוחמים המובחרים שקיבלו את המשימה – מחטיבת הקומנדו, בהם ממגלן, דובדבן ואגוז. לצידם פעלו גם לוחמי סיירות הצנחנים וחרוב של חטיבת כפיר, שהכירו היטב את מחנה הפליטים כי ביצעו בגזרה תעסוקה מבצעית בחודשים האחרונים. הלוחמים המנוסים, חלק מהם בקבע כמו רס"ל דוד יהודה יצחק ז"ל שנהרג ביציאת הכוחות, תודרכו לפעול באופן מדויק. "אמרנו להם לעבוד רק לפי המשימה לאור המטרה, ושפגיעה בבלתי מעורבים אינה ערכית ולא תורמת למשימה", הסביר ל"ידיעות אחרונות" גורם בכיר בצבא.
בתאי התקיפה של אוגדת איו"ש, דייקו קציני האש והמודיעין כל אחת מלמעלה מ-15 התקיפות מכלי הטיס שמופעלים מרחוק. תאים אלו יישארו פתוחים בימים הקרוב לכל התפתחות. לאלו ניתן להוסיף גם טכנולוגיות סימון והבחנה חדישות ובעיקר להק רחפנים גדול שכיסה כל פינה במחנה הפליטים, פתח שטח לכוחות וסייע מבעד לכל סימטה או חומה, לברור בין מחבלים חמושים לאזרחים בלתי מעורבים.
בצבא לא זיהו אמנם אירועים בהם אזרחים נכנסו לקו האש ורבים מהם הסתתרו בבתים או ברחו, אך גם המטרה של המבצע הייתה לא לסיימו עם כמות גדולה של מחבלים הרוגים. "לא חיפשנו 200 מחבלים הרוגים, כי המבצע היה היה נגד תשתיות טרור גדולות שאיתרנו והשמדנו", ציין הקצין.
במקביל למאמצים בשטח, נוהלה מערכה בזירה נפרדת שנועדה לאפשר את חופש הפעולה, זירת הלגיטימציה הבינלאומית. צה"ל פעל באופן שוטף על מנת לאזן את התקשורת הבין לאומית תוך קשר עם כתבים מרחבי העולם, דיוק והפרכה של פרסומים שקריים. כך למשל, כאשר נטען בתחילת המבצע כי צה"ל הפציץ את מבנה התיאטרון בג'נין ופגע בו בבלתי מעורבים, גורמי ההסברה בצה"ל שיגרו מייד רחפן לתיאטרון ששידר בלייב לתקשורת הזרה תמונות שמראות שהמקום לא נפגע.