הוא נולד אמנם בניו־יורק, אבל כבר שנים ארוכות הוא מככב בכל העולם, בעיקר באירופה - שם מגישים את הקלאב סנדוויץ' עם צ'יפס משקית. במקור מדובר בכריך שהוא לגמרי ארוחה – כזה שכולל לחם טוב, לרוב רך עם מרקם של בריוש, המון שכבות של נקניק, מיונז וחסה או עגבנייה.
מה שכיף בכריכים האלה הוא שהם נהדרים גם כארוחה לדרך וגם לאירוח. שימו משולשים כאלה במגש עם מלא תפוצ'יפס וערימה של קורנישונים, והרי לכם מגש אירוח צבעוני וטעים בטירוף.
בחו"ל תמצאו את הכריכים האלה גם בחנויות לאוכל מהיר, אבל גם במלונות היוקרה הכי פופולריים, שם הם נמכרים בסכום מטורף ומוגשים לצד קינוחים קטנטנים ותה איכותי.
אתם יכולים כמובן לגוון ולהתפרע, אבל אני ממליצה להיצמד לכמה כללים - להשתמש בלחם רך, יש היום מגוון רחב של לחמי בריוש בסופר, אל תקמצו בתוספות ובחלבון, ואף על פי שזה נשמע קצת מוזר נסו להגיש את הכריכים עם צ'יפס משקית וליצור לעצמכם ביס שכולל גם את הקראנץ' שלהם. תופתעו כמה זה טעים ומשתלב מושלם.
קלאב סנדוויץ' סלמון אפוי
סלט סלמון חם כל כך טעים שתכינו גם בלי קשר לכריך.
מה צריך ל־3 כריכים נדיבים:
• 6 פרוסות לחם שאוהבים
• 300 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות
• 3 כפות מיונז איכותי
• 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
• 1/2 כפית שמן שומשום
• 1/4 כפית מלח
• 2 ענפי בצל ירוק או חופן עירית
• עלי חסה
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
2. מניחים את הסלמון עם הצד של העור כלפי מטה ואופים במשך 20-18 דקות.
3. מפוררים את בשר הסלמון לצ'אנקים בינוניים ומעבירים לקערה.
4. מוסיפים מיונז, רוטב צ'ילי, שמן שומשום ומלח ומערבבים בעדינות.
5. קוצצים את הבצל לטבעות דקות ומוסיפים לסלמון. מערבבים קלות.
6. מרכיבים: מורחים על פרוסה אחת מעט מיונז ומניחים עלי חסה.
7. על הפרוסה השנייה שמים בנדיבות מסלט הסלמון וסוגרים לכריך. חוזרים על הפעולה עם יתר הסלמון והלחם. חותכים למשולשים ומגישים.
8. נשאר לכם מסלט הסלמון? שומרים בקופסה במקרר, אבל חשוב לתת לו לחזור מעט לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
קלאב סנדוויץ' עוף צלוי ובצלים
אתם יכולים להשתמש כאן בעוף שנשאר לכם מאתמול (דרך מצוינת לנצל שאריות) ואפשר גם להכין עוף בתנור. ואם אתם ממהרים? אפשר גם לצרוב חזה עוף על מחבת לקצוץ.
מה צריך ל־3 כריכים נדיבים:
• 6 פרוסות לחם שאוהבים
• 3 ירכיים או 2 כרעיים - עדיף עם עור
• 3-2 כפות שמן זית
• 1 כף מלח גס
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
• 3 כפות מיונז
• 1/2 כפית חרדל דיז'ון
• 2 ענפי בצל ירוק או חופן עירית
• 1 בצל סגול קלוף
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
2. מניחים את חלקי העוף על התבנית עם הצד של העור כלפי מעלה. מברישים במעט שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח גס ופלפל שחור.
3. אופים במשך שעה או עד שהחלק העליון שזוף יפה. מוציאים את בשר העוף, ללא העור, וקוצצים גס. מעבירים לקערה.
4. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות ופורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד.
5. בקערה גדולה מערבבים עוף קצוץ, מיונז, חרדל ובצל ירוק. מתבלים במלח לפי הטעם.
6. מרכיבים: מורחים מיונז על פרוסת לחם ומניחים פרוסות בצל סגול מעל בשכבה אחת.
7. על פרוסת הלחם השנייה שמים בנדיבות סלט עוף וסוגרים לכריך. חוזרים על הפעולה עם שאר העוף והלחם. חותכים למשולשים ומגישים.
קלאב סנדוויץ' סלט ביצים וכמהין
כריך שאכלתי במלון Bulgari בלונדון וטעמו המופלא לא יוצא לי מהראש. אתם יכולים להשתמש כאן בשמן כמהין, בממרח כמהין (יש בהמון מעדניות) ואפשר גם להסתפק במיונז כמהין שיש היום כמעט בכל סופר.
מה צריך ל־3 כריכים נדיבים:
• 6 פרוסות לחם שאוהבים
• 6-5 ביצים L
• 1/3 צרור עירית - לא חובה
• 3 כפות מיונז
• 1/2 כפית חרדל דיז'ון
• 1/2 כפית שמן כמהין או כפית ממרח כמהין או מיונז כמהין במקום מיונז רגיל
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 3-2 עגבניות בשלות
כך עושים:
1. מבשלים את הביצים במשך עשר דקות ומעבירים מיד למים קרים. קולפים ומועכים גס עם מזלג.
2. מוסיפים מיונז, חרדל, מלח, פלפל וכמהין ומערבבים. קוצצים דק את העירית ומוסיפים. מערבבים.
3. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
4. מורחים סלט ביצים על פרוסת לחם ומניחים עגבניות מעל. סוגרים לכריך. חותכים למשולשים ומגישים.
• רוצים לשדרג? מטגנים 6-4 בצלים חתוכים לטבעות עם 1/4 כוס שמן זית עד הזהבה ממש־ממש יפה. קוצצים גס ומוסיפים לסלט הביצים.
• והנה עוד שני רעיונות לקלאב סנדוויץ' מעולה:
גבינת שמנת, אפשר בכל טעם, עם סלמון מעושן, פרוסות מלפפונים ופרוסות עגבנייה.
מיונז, חרדל, כמות נדיבה של פסטרמה חתוכה דק־דק (יש אריזות מוכנות) ועלי חסה. אפשר להוסיף גם מלפפונים חמוצים ואפשר גם ממרח פסטו.