זכרון יעקב: אומה בר וסושי

המסעדה שהוקמה ב־2016 שוכנת במבנה אבן יפהפה לשימור באורוות הברון, והאווירה בה נעימה ולא מחייבת. אפשר לשבת בחוץ, בפנים סביב הבר גדול או בגלרייה המשקיפה לבר. זוהי מסעדה אסיאתית לא מתחכמת שמנסה, ומצליחה, לקלוע לטעם הישראלי ויכולה להתאים לבילוי משפחתי. הסושי טוב ומוגש בנדיבות, הסלטים מצוינים ותוכלו למצוא פה גם מנות דגים קרות, באו באן, גיוזות ומוקפצים - כך שכל אחד יוכל לקבל מה שהוא אוהב. המחיר סביב בהחלט. המקום כשר./ אסי חיים
3 צפייה בגלריה
yk13491118
yk13491118
צילום: אלונה להב
אומה בר וסושי. הנדיב 29, זכרון יעקב.
טלפון: 04-6292969
3 צפייה בגלריה
yk13472432
yk13472432
צילום: עוז אוחיון

עכו: דוניאנא

בסולם מסעדות עם נוף לים, דוניאנא העכואית ממוקמת במקום טוב בפסגה. כי מחלונותיה נשקפים לא רק מימיו הכחולים של הים התיכון, אלא גם מפרץ חיפה במלוא תפארתו וגם שרידי הנמל הצלבני העתיק, והמראה מרהיב.
והאוכל שמגיע לשולחן מרהיב לא פחות. זה מתחיל במבחר סלטים בפנכות חרס קטנות עם כל החשודים העיקריים - חומוס, טחינה, סלק, תירס, גזר, חצילים - והכל טרי וטעים לתפארת. הסלטים שאפשר להזמין בנפרד (למשל רוקט גלילי רענן עם תפוח והדרים, או סלט שמיר עם חמוציות ושקדים), מבוססים על שלל עלים ועשבי תיבול טריים. בהתאמה, גם מנות הדגים ופירות הים (יש גם בשרים בתפריט) מעידות שהיצורים שבצלחת שחו במים ממש לא מזמן. השילוב בין הנוף האדיר, האוכל הנהדר והכנאפה המעולה, הופכים את הארוחה פה לחוויה. / תהל בלומנפלד
דוניאנא. סאלח אל בצרי, עכו. טלפון: 04-9910001
3 צפייה בגלריה
yk13483654
yk13483654
צילום: מאשה סקילי

ראש פינה: המתחם הקולינרי של יוסי אלעד

אחרי קריירה מפוארת, בארץ ובעולם, כולל הקמת קבוצת "מחניודה" עם אסף גרניט ואורי נבון, פרש השף יוסי אלעד ("פאפי"), מעולם המסעדנות. אבל אלעד לא באמת יכול בלי לבשל ולארח, ועכשיו הוא חונך מתחם אירוח קולינארי בבית אבן מרשים מ־1886 בראש פינה, השייך לבת זוגו אורלי אליאס, וקירותיו מעוטרים ביצירות אמנות.
אלעד ואליאס מתקינים ביחד ארוחות מיוחדות (עד 30 אנשים בארוחה) הכוללות שש־תשע מנות, יין ומשקה פתיחה. מדובר בסעודה גלילית עונתית נהדרת, הנרקמת אחרי סיור שאלעד עושה בשוקי האזור כדי להחליט על אופי האירוע. הוא מגיש את מנות הפתיחה הקרות (פלאפל פריקי ובורגול ממולא בזיתים ובלבנה, סלט ארטישוק ובמיה, סשימי דג) ואת תבשיליו הנפלאים: כתף טלה עם פול טרי, כתף גדי בצמחי תבלין, לחי עגל שבילה 12 שעות בתנור, סופריטו עוף, דג צלוי ותבשיל פירות ים.
אלעד מבשל מהלב ומהבטן. אליאס מופקדת על הלחמים, עלי הגפן, הקינוחים והאירוח החם. הזוג חולק עם האורחים סיפורים על המסעות בעולם, תולדות הבית ואיך הכירו. הארוחות שנקבעות בתיאום מראש נערכות לרוב סביב שולחן עץ גדול. מחיר לאדם: 550 שקל. / אמיר קמינר
המתחם הקולינרי של יוסי אלעד, סמטת תל־אביב, ראש פינה. טלפון: 050-3367711