1. הצליל שמשמיע הגריל הלוהט כשמניחים עליו נתח בשר או ירק טרי.
2. הטעם של האבטיחים בארץ הפך בשנים האחרונות למשהו כמעט לא חוקי. זו רמה גבוהה מאוד של מתיקות ופריכות.
3. אבטיח ישראלי קר־קר, לא עם בולגרית. צאו מהקופסה. נסו עם פטה עשירה. אנחנו ממליצות תמיד על מוטק'ה החולב, המאירי או טולום טורקית.
1 צפייה בגלריה
נירה ורותי רוסו
נירה ורותי רוסו
נירה ורותי רוסו
(צילום וסטיילינג: רותי רוסו)
4. לחלום על שוק איכרים באירופה, ואז לראות את הדיווחים על גל החום המטורלל שם, ולהגיד תודה לאל שהכל פה ממוזג.
5. לזכור להביא בקבוק קפוא של סודה למחאה במוצ"ש.
6. לקנות את כל הציוד שצריך בשביל להכין ארטיקים בבית מחומרים טובים כמו יוגורט, אוכמניות, דבש.
7. להכין ארטיקים ביתיים מפירות עונתיים, יוגורט ושמנת.
8. לצלם מאה תמונות של הארטיקים, עם הילדים, בלי הילדים, עם היד, עם רקע של חלון ושמש, לשלוח למשפחה, להעלות לאינסטגרם או לרשתות אחרות.
9. לאחסן את כל הציוד אחרי ניסיון אחד, ולשכוח שיש אותו. בשנה הבאה תזמינו חדש.
10. לימונדה קפואה עם פרוסות לימון, ג'ינג'ר וצ'ילי אדום. למבוגרים בלבד!
11. לקנות בסופר שלוש שקיות ענקיות של קרח, לשים במקפיא. ליהנות מאינפלציה של קרח לקנקנים של מים, של קפה, ובכלל.
12. להוסיף לסלט שזיף או נקטרינה בשלה וחטובה.
13. להיזכר איך רק לפני חודשיים, בברביקיו של יום העצמאות, התעצבנתם על זה שאנשים מוסיפים פירות לסלט שלהם.
14. שכונות שיש בהן אוטו גלידה שמגיע פעם ביום. להישבע שלא תקנו יותר מאוטו גלידה בחיים.
15. לקנות קרטיב בעשרה שקלים ולקלל בלב את המוכר.
16. להכין לבד מרגריטה.
17. או יותר טוב - להכין לבד מזקליטה, עם מזקל במקום טקילה.
18. או הכי טוב - ללכת לשתות מזקליטה ב־85/15 ברחוב מלכי ישראל בתל־אביב. כדאי להגיע בשש בערב, מוקדם ככל האפשר, לגשת לאיזי, המנהל, להגיד לו, "נירה ורותי שלחו אותנו לשתות מזקליטה", להזמין גם גספצ'ו, קרוקטים מטוגנים של תירס ומנה של סשימי. מזקליטה מושלמת ואוכל מעולה.
19. להתחיל דיאטה.
20. לשבור אותה.
21. להכין מחמצת לבד ולראות אותה צומחת בתוך 24 שעות.
22. לא לקבוע תוכניות לשבת, כי חם מדי.
23. או כן לקבוע תוכניות לשבת, אבל כאלה שדורשות גם חיפוש חניה, ולבטל אותן.
24. להכין שתי שקיות פופקורן, להתיישב בשבת אחר הצהריים מול הטלוויזיה ולשקוע בבינג' ממוזג.
25. לחפש בגוגל את רשימת מאה הספרים שחייבים לקרוא לפני שמתים. לסמן מה כבר קראתם ולקבל החלטה שתקראו השנה עוד עשרה ספרים מהרשימה.
26. לקנות את אחד הספרים שחסרים לכם ולהתחיל לקרוא אותו. להשתעמם עד גירוד. לקרוא שוב את "תחת שמש טוסקנה", או משהו שאתם מאוד אוהבים ועושה לכם מצב רוח טוב.
27. לקנות משקפי קריאה חדשים.
28. לשתות יין לבן קר תוך כדי קריאה.
29. משקאות של קיץ שקונים בחוץ - מילקשייק, סמוזי, משקאות בובה, אייס קפה, תה קר.
30. ענבי סייבל. התגלית של הקיץ.
31 לקנות ברולדין בורקס בצק עלים במילוי עגבניות (זה לא ממש בורקס פיצה, והוא מעולה). לקחת הביתה, לחתוך באמצע, לדחוף פנימה גבינות וזיתים ולהכניס לתנור לוהט לחמש דקות. אפשר לקרוא לאירוע הזה "לא ממש פיצה".
32. לפצוח בדיאטת דוחן חדשה, אבל לפני כן, כפי שממליץ הקומיקאי דייב בארי, "התייעצו עם הרופא שלכם, או לפחות שלחו לו סכום נאה של כסף".
33. להתמכר לסדרה הבלגית־ישראלית "יהלומים" בנטפליקס, שעוסקת בקהילה היהלומנית של היהודים באנטוורפן, בפשעים, באלימות, בשקרים. הכל בשילוב מפעים של פלמית, יידיש, צרפתית ואנגלית. הסגריר האפור והמעורפל של אנטוורפן יגרום לכם לשנייה להעריץ את השמש החורכת שלנו פה, בכנען. היפהפייה הגדולה והבוגרת בעלילה, אם שבט וולפסון, היא יונה אליאן המשובחת, שהיא לגמרי שלנו. ולא חשוב מה עשו לה שם, היא נוצצת כיהלום. לצידה יש עוד ממתק, במיוחד לנערות הקשישות בינינו, הלוא הוא קווין יאנסנס שמשחק את נוח, הגנגסטר החבוי והנוקם בכסות יהודית קנאית. שמונה פרקים של חרדה ועונג.
34. להצליח להגיע לחוף מוקדם בבוקר כשהחול עדיין נקי ויש גם בריזה קלה. להיכנס למים, לצוף על הגב ולקוות ממש שגם חברות הנפש שלנו, המדוזות, ראו בטלוויזיה שזה עוד לא הזמן שלהן להגיע, וביצעו רילוקיישן.
35. לקום מוקדם ממש בוקר ולטייל באחד ממקורות המים של ישראל - נגיד באזור הירדן ההררי ועין חרדלית.
36. ילדים שניצלו את החופש כדי להכין עוגיות ואשכרה ניקו אחריהם.
37. למצוא גלידרייה חדשה מעולה ולשמוח שהיא לא גולדה.
38. סלט קפרזה עם ארבעה סוגים של עגבניות לפחות.
39. גספצ'ו חריף, שזרקתם לתוכו גם אפרסק או מלון, עם קוביות קטנות של אבטיח ופטה מלמעלה.
40. לתקוע בצנצנת פרחים של סחלבים שנראים כבר מתים לחלוטין. לשים במקום הכי לח שיש במטבח. להשקות ללא הרף ולבהות איך יוצא להם ענף עם יבלות ואז מכל יבלת מתפתח פרח סימטרי נהדר. לא להבין. ליהנות.
41 אם יש לכם מכונת גלידה - אז שלחו את הגספצ'ו לסיבוב בתוכה עד שתקבלו סורבה גספצ'ו חריף. שימו כדור ממנו על שלולית קטנה של יוגורט איכותי.
42. מֶלון ספרדי!!!! לא נוגעות במלונים אחרים מאז שהכרנו אותו.
43. לחתוך מלון ספרדי קר, לבזוק עליו קצת צ'ילי ומלח (אם השגתם תערובת תבלינים מקסיקנית בשם טאג'ין בכלל הרווחתם).
44. תירס גילי, תירס לבן, תירס דלמטי, תירס אורגני ואפילו תירס טרי קולור שמצאנו לאחרונה בשוק. העיקר שהוא יהיה סופר־מתוק ועסיסי ועטוף בעלים ירוקים. מה עושים איתו? אוכלים ממש ככה, בלי לבשל.
45. רוצים בכל זאת להכין משהו עם תירס? תורידו את הגרעינים, שימו את הקלחים העירומים בקסרול עם הרבה חמאה ובשלו יחד חמש דקות. הוסיפו את הגרעינים ובשלו בחום נמוך עוד עשר דקות. הוסיפו שמנת מתוקה בערך כדי כיסוי, מלח ופלפל. בשלו עוד עשר דקות בחום נמוך. ואז העבירו לבלנדר בערך חצי מהכמות. ערבבו את החלק הטחון עם החלק הלא־טחון, תקנו תיבול ותאכלו חמים. אפשר עם פרמזן מעל.
46. תהיו הקוראת חגית סימן טוב, שכתבה לנו אחרי המתכון הארוך שנתנו פה לרביולי עם גבינה ברוטב יוגורט, שהיה לה חם מדי, ולא היה לה כוח להכין אותו במלואו, אז היא עירבבה את כל החומרים יחד, החליפה פירורי לחם באגוזים קצוצים, חלטה פסטה טרייה והוסיפה לרוטב. בלי לרדד, בלי למלא, בלי לקלות פירורים. אנחנו מעריצות.
47 לאהוב מנגו מאיה ולדעת שברגע שיחדל להיות פה דביק הוא יעזוב.
49. להקפיא סוגים שונים של קרח - קרח קפה, קרח לימונדה, קרח עם עשבים ופרחים או פירות.
50. הצליל היפה שיש לקבוצה של חברים או משפחה, שאוהבים האחד את השני שנים, שלא רבים על פוליטיקה, לפחות לא הערב, ומנהלים שיחה ערה לא על כסף, לא על ביבי, לא על מחלות, אלא על זיכרונות מצחיקים, דברים שקרו השבוע, תוכניות לחופשה יחד. אין רעש יפה ומרגיע יותר מאנשים שאוהבים צוחקים.
51. לדעת שגם אם זה לא מרגיש ככה, גם אם החום גורם לזמן לעמוד מלכת ונדמה שהקיץ בחיים־בחיים לא ייגמר, לוח השנה מתעקש להתקדם, הימים והחודשים הם ליניאריים, ובסוף בכל זאת יגיע הסתיו, ליום אחד בסוף נובמבר. נשבעות.