תבנית 20x20 ס"מ
לבלונדיז:
• 100 גרם חמאה מומסת
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
• 2 ביצים L
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/2 כפית מלח
• 2 כפות חלב
• 100 גרם (3/4 כוס) קמח
• 75 גרם (3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים (קמח שקדים)
• 25 גרם (1/4 כוס) פיסטוקים טחונים
• 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן
• 75 גרם פיסטוקים קלופים
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה שמים יחד חמאה מומסת, סוכר חום וסוכר לבן וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
3. שוברים פנימה את הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב וממשיכים לטרוף עד שאחיד.
4. מוסיפים פנימה את הקמח, השקדים הטחונים והפיסטוקים הטחונים ומערבבים רק עד שאחיד.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מפזרים שוקולד צ'יפס ופיסטוקים לקישוט.
6. אופים במשך 20־30 דקות או עד שהבלונדיז מזהיבים בחלק העליון אך עדיין יחסית בהירים. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.
7. מעבירים לקירור למשך כשעה במקרר לפני החיתוך וחותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
הערות, הארות ותוספות:
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או בקמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• אם רוצים, אפשר להוסיף לבלונדיז גם פירות יער קפואים (לא מופשרים).
• הבלונדיז נשמרים בכלי אטום במקרר עד חמישה ימים. אפשר להקפיא עד חודש.