קיץ, חופש גדול, שוב ארוחת ערב. שוב לארח את החברים של הילדים או להכין ארוחה מהירה שכולם יאהבו. אם גם אתם שוברים את הראש מה להכין, מצאתי לכם פתרון כיפי ויצירתי שעושה שימוש במה שיש בבית – מגש נאצ'וס! כזה שכל ביס ממנו קצת אחר, כזה שאפשר לגוון עם המון סוגים של תוספות בהתאם להעדפות הקולינריות, כזה שמכינים באמת בכמה דקות.
אתם יכולים כמובן לרכוש רטבים מוכנים או להכין בעצמכם (הכי טעים), ומה שכיף - שהרטבים האלה, שמגישים לצד הנאצ'וס הגבינתיים, מעולים גם ביום־יומיים שאחרי עם הכריך של הבוקר.
1 צפייה בגלריה
yk13522945
yk13522945
(צילום: טל סיון-ציפורין)
אז אם טרם נחשפתם לרעיון של מגש נאצ'וס, עכשיו זה ממש הזמן. אני גיליתי את הספק רעיון־ספק מתכון הזה בזכות אריאלה, שהיא מנכ"לית חטיבת המלוחים בשטראוס (גילוי נאות: אני עובדת עם החברה שנים), שהכינה מגש כזה והזכירה לי כמה הוא פתרון נפלא.
מגש נאצ'וס – הבסיס
מה צריך לתבנית תנור:
• 2 חבילות נאצ'וס או דוריטוס דיפאס
• 1 בצל סגול, קלוף
• 2 עגבניות בשלות ומתוקות
• 1/2 פלפל צ'ילי – לא חובה
• 150-100 גרם גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה מגורדת
תוספות שאוהבים (לבחירתכם):
• 1/2 כוס תירס
• 1/2 כוס זיתים פרוסים
• עלי כוסברה
• 2-1 אבוקדו בשלים
• 5 פטריות טריות, פרוסות דק
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־190 מעלות.
2. פורסים את הבצל והפלפל החריף לפרוסות דקות או קוצצים לקוביות קטנות. חותכים את העגבניות לקוביות.
3. מניחים נייר אפייה בתבנית תנור ומפזרים מעל את הנאצ'וס בשכבה יחסית אחידה.
4. מפזרים מעל עגבניות, בצל סגול, צ'ילי וגבינה צהובה. אם רוצים להוסיף תוספות כמו תירס, זיתים או פטריות, מפזרים אותן מעל בשלב זה. מעבירים לתנור ואופים במשך 10-8 דקות.
5. מגישים מיד כשהגבינה עדיין חמה וניתכת. בשלב הזה אפשר לפזר מעל עלי כוסברה או קוביות אבוקדו.
גוואקמולי
מה צריך:
• 2 אבוקדו רכים, קלופים
• 1 עגבנייה בשלה ומתוקה
• 1/3 בצל סגול, קלוף
• 1 כף מיץ לימון
• 1/4 פלפל צ'ילי
• מעט מלח
כך עושים:
1. קוצצים את האבוקדו לקוביות. אם אתם אוהבים את הגוואקמולי יותר כמו ממרח, אפשר פשוט למעוך אותו.
2. חותכים את העגבנייה והבצל לקוביות קטנות ומערבבים את כל המצרכים יחד. מי שרוצה מוזמן להוסיף מעט כוסברה קצוצה דק. מגישים לצד הנאצ'וס.
סלסת עגבניות
מה צריך:
• 3 עגבניות בשלות ואדומות
• 1/2 בצל סגול, קלוף
• 1/3 פלפל צ'ילי
• 1 שן שום, קלופה
• 5 כפות שמן זית
• 1/4 כפית מלח
כך עושים:
1. חותכים את העגבניות לרבעים ואת הבצל חוצים.
2. בקערת מעבד מזון שמים את כל המצרכים וטוחנים בפולסים, עד שנוצר רוטב חלק יחסית עם צ'אנקים קטנים של בצל. מגישים לצד הנאצ'וס.
טחינה ירוקה
מה צריך:
• 2/3 כוס טחינה גולמית
• 2/3 כוס מים קרים־קרים
• 1 כף מיץ לימון
• 1 כף שמן זית
• 1/4 כפית מלח
• 1/3 צרור עירית או 2 ענפי בצל ירוק
• 1/3 צרור כוסברה או פטרוזיליה
כך עושים:
שמים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שנוצר ממרח חלק וקרמי. אם יצא לכם קצת דליל אפשר להוסיף טחינה, ואם מעט סמיך אפשר להוסיף מים.
ממרח שמנת, שום ועירית
מה צריך:
• 1 גביע גבינת שמנת בכל אחוז שומן שאוהבים
• 1/2 צרור עירית
• 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
• 3 כפות שמנת מתוקה או שמנת לבישול
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. קוצצים את העירית לטבעות דקות.
2. מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים לצד הנאצ'וס. מושלם גם עם הכריך של הבוקר.
ממרח עגבניות מיובשות
מה צריך:
• 15 עגבניות מיובשות (מוכנות או ביתיות – יש מתכון בבלוג. חפשו בגוגל "עגבניות מיובשות קרוטית")
• 1/3 כוס שמן זית
• 1/4 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 1 כפית מייפל
כך עושים:
שמים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שנוצר ממרח. מגישים לצד הנאצ'וס. מעולה גם בתוך כריכים עם פסטרמה או גבינה.