הגיע הזמן לתקן עוול היסטורי, שאנחנו בתקשורת, לא בכוונה, היינו חלק ממנו. לפני שלוש שנים נסגרה מסעדת אל־באבור, אחת ממסעדות הדגל של המטבח הערבי המקומי, בגלל עבירות לכאורה של תכנון ובנייה. הסיפור התפוצץ ברעש גדול והכותרות הידהדו. אחרי כמה ימים נפתחה המסעדה הנהדרת הזו מחדש, אבל רבים עדיין חושבים שהמקום סגור ונמנעים מלעצור. קשה לדמיין את התסכול של מוחמד, בנו של השף האגדי חוסאם עבאס, שהיום מנהל את המסעדה, מכין אוכל נהדר ורוצה לצעוק “אני קיים”.
1 צפייה בגלריה
yk13530687
yk13530687
(צילום: יונתן בן חיים)
גם אני הייתי בטוח כל השנים שאל־באבור נסגרה, ולכן הופתעתי מאוד לגלות שהיא חיה ובועטת. הגענו אחר הצהריים באמצע השבוע, וכבר כשהתיישבנו, והסלטים המופלאים התחילו לזרום לשולחן, הציף אותי הזיכרון של הפעמים הקודמות שאכלנו פה. הכל בלאדי, מחומרי גלם מובחרים, מטופל בעדינות עם כבוד לעבר ונגיעות שף. קישואים ביוגורט, סלט פאקוס בלבן, סלט ביאדר (עגבניות, בצל ירוק, נענע, לימון - פרשי ונפלא), כּוּסה מחשי (ממולא בבשר טחון, אגוז מוסקט והל - עדין כל כך) או תבשיל במיה שאי־אפשר להפסיק לאכול. עוד לפני שידענו בכלל מה זה פארם טו טייבל - באל־באבור כבר עשו זאת נפלא. למנה עיקרית טעמנו מהקבב החלאבי שמגיע בתוך כלי בצק אפוי, והוא פשוט מעדן. אל־באבור - טוב שחזרנו אלייך, התגעגענו. / אסי חיים
אל־באבור. צומת אום אל־פחם, ואדי ערה. 04-611-0691