מה טוב יותר מלהיכנס למטבח ולהכין המבורגר אמיתי ואיכותי, כזה שכיף שהילדים אוכלים, מנתחים מובחרים? שיר, הבן שלי, אחראי על הערבוב, התיבול ולא מוותר על להחזיק יד לאבא בצלייה של ההמבורגר. את הלחמניות הביתיות הוא אוהב להכין איתי, עם אקסטרה שומשום לקישוט.
1 צפייה בגלריה
yk13541647
yk13541647
(צילום: חיים הורנשטיין)
חומרים ללחמניות:
1 ק"ג קמח
200 גרם מים קרים
400 גרם חלב שקדים
2 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפות מלח
50 גרם שמרים
שומשום לציפוי
הכנה:
1. שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה 12 דקות.
2. מניחים לבצק לנוח כשעה להכפלת נפח.
3. יוצרים כדורים, מורחים בביצה וטובלים בצלחת עם שומשום.
חומרים להמבורגר:
1 ק"ג נתח אנטריקוט משובח
150 גרם שומן בקר
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף חרדל גרגרים
חצי כוס סודה
הכנה:
1. טוחנים את האנטריקוט טחינה גסה במטחנת בשר.
2. מערבבים את הבשר עם התבלינים ויוצרים המבורגר בתוך רינג עגול. מומלץ לתת לו לנוח שעה במקרר.
3. צורבים במחבת למידת עשייה רצויה.
טיפ שלי: החוויה האמיתית היא בישול עם הילדים באמת. לשתף את הילד בבחירת המנה שמבשלים, לשתף אותו באמת בעשייה, גם אם זה יבוא על חשבון הנראות של המנה
יקיר מסרטי הוא שף מסעדת "האותנטית" בבאר־שבע