אני אוהב לבשל עם הילדים שלי, לתת להם להתאהב ולפתח תשוקה למקצוע שאני עוסק בו. בולונז הוא אחד המתכונים הקלילים והאהובים עליהם. בחופש הגדול אנחנו מכינים אותו לפחות פעם בשבוע ביחד. הם עוזרים בהוספת חומרי הגלם לסיר, תיבול (ביד נדיבה), וכמובן החלק האהוב עליהם — צִלְחוּת עם עלה בזיליקום מעל.
1 צפייה בגלריה
yk13540418
yk13540418
(צילום: ריאן פרויס)
חומרים:
200 גרם פאלדה עגל טחון
200 גרם צלעות עגל טחון
בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
כרשה חתוכה
שני גבעולי סלרי קצוצים
שום פרוס
3 עגבניות בשלות מגורדות
כף רסק עגבניות
שמן זית
כוס ציר בקר (אפשר להשתמש באבקה למי שמעוניין לקצר)
מלח, פלפל, עלי בזיליקום
הכנה:
1. במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן זית.
2. מוסיפים את ירקות השורש ומאדים אותם עד לקבלת בצל שקוף.
3. מוסיפים את הבשר עד שהוא מזהיב והופך לאפרפר, וממשיכים לטגן עד לצמצום הנוזלים שהגיר במחבת.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, כף רסק העגבניות וציר הבקר.
5. מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום ומבשלים כ־45 דקות.
6. בסיר מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. אפשר להוסיף כחצי מצקת ממי הפסטה לבולונז ולהמשיך לצמצם.
7. מאחדים את הפסטה והרוטב. בתיאבון!
טיפ שלי: הכינו ציר מראש. הכנת ציר היא תהליך שלוקח זמן, אך הוא נחוץ למתכונים רבים. אפילו הכנת אורז עם ציר תשבח את הטעמים. הכינו כמות גדולה מראש, צננו, חלקו למספר קופסאות והקפיאו. בעת הצורך תוכלו להפשיר ולהשתמש.

בני מדר הוא שף מסעדת Sphera ברחובות