זוהר בת השש שלי מגיל שנתיים עם צליאק, והיא לא מכירה עולם שיש בו גלוטן. יש פה נשמה של ילד שמרגיש שהוא שונה, וחייבים לדעת להנגיש ולהראות לו שהוא יכול לאכול הכל כמו כולם. במקום הזה אני שמח להיות שף שיודע לתת לה פתרונות וביטחון שלא יחסר לה דבר. המתכון מוקדש לכל הילדים הצליאקים שיחגגו ויבשלו עם ההורים.
1 צפייה בגלריה
yk13541604
yk13541604
(צילום: עוז מועלם)
חומרים:
1 חבילה פסטה ללא גלוטן
250 גרם עגבניות טחונות מוטי
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם קמח ללא גלוטן
20 גרם חמאה
מלח
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל חלב
3 ביצים
הכנה:
1. מבשלים את הפסטה כ־10 דקות מרגע רתיחת המים כדי שתהיה מבושלת יותר מהרגיל. מקררים.
2. מכינים בשמל: בסיר קטן מניחים חמאה וממיסים, שופכים קמח ומערבבים. כאשר מאוחד מוסיפים שמנת וחלב עד לרתיחה והסמכה.
3. לתוך הסיר מוסיפים את העגבניות, מערבבים מעל אש סגורה.
4. מניחים את הפסטה בקערה רחבה, יוצקים עליה את בשמל העגבניות.
5. מערבבים 3 ביצים ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל.
6. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל גבינה מגורדת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. אופים עד הזהבה של הגבינה.
הטיפ שלי: מבשלים מתכון שמצריך חיתוך ירקות וחומרי גלם? במקום לחתוך כל אחד בתורו, חתכו הכל מראש וסדרו בצלוחיות. הסדר בעבודה יהפוך אותה לקלה ונוחה יותר
תומר טל הוא שף מסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו בתל־אביב