יש לי שישה נכדים, שלושה מהם חיים בסינגפור. פודינג אורז הוא המתכון האהוב על הנכדות שלי, ליב וסופי. אני אוהבת מאוד את העבודה איתן במטבח, במיוחד כשמדובר במתכון בריא שמשמח אותן והכי חשוב - קל להכנה. הן אוהבות לעמוד על כיסא ולעזור לערבב, ככה שהחלב לא ייקרש בדפנות הסיר. הנכדים האחרים לקחו את האחריות על הוספת המרכיבים לסיר, הקרם והפירות היבשים. וכשאנחנו מגישים את זה? כמו קרם ברולה הודי.
חומרים:
חצי כוס אורז בסמטי
שתי כפות מרגרינה
ארבעה ראשי הל
כף שקדים טחונים
קורט זעפרן (מושרה בכפית חלב חם)
שני ליטר חלב
חצי כוס סוכר
לקישוט: שקדים טחונים וצימוקים
הכנה:
1. טוחנים את האורז במעבד מזון.
2. בסיר עמוק מחממים מרגרינה על אש נמוכה.
3. מוסיפים את השקדים, את האורז וההל ומערבבים מספר שניות.
4. מוסיפים את החלב תוך ערבוב, ממשיכים לערבב עוד 10 דקות.
5. מוסיפים סוכר וזעפרן ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהחלב להידבק לסיר.
6. כשמתקבלת עיסת פודינג אורז עבה, מסירים מהאש, מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים עם שקדים וצימוקים. ניתן להגיש חם או קר.
טיפ שלי: תכינו בקלות ממרח ג'ינג'ר ושום. שמים ביחד בבלנדר, כמות זהה של שני הרכיבים. למי שאוהב חריף אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף. שומרים במקפיא וזה בסיס לכל תבשיל
רינה פושקרנה היא שף מסעדת Tandoori Lands End בתל־אביב