אתם יכולים לקרוא לשני המתכונים שהכנתי לכם היום מג'דרה וזו לא תהיה לגמרי טעות. גם המג'דרה הקלאסית וגם הקיצ'רי העיראקי נשענים על אותו היגיון – שילוב של אורז רך ומתובל עם עדשים (והרי לכם חלבון מלא).
שימו לב - האתגר הכי גדול בהכנת מג'דרה הוא לפתח סבלנות בטיגון הבצל ולא לקצר תהליכים. אנחנו רוצים כאן צבע עמוק של הבצל, קרמול שמגיע מטיגון ארוך ואז הבצל הופך מתקתק ונפלא. ולא לשכוח סלט בצד, כן?
1 צפייה בגלריה
yk13547509
yk13547509
(צילום: רחלי קרוט)
מג'דרה קלאסית
מה צריך:
• 6 כפות שמן זית
• 4 בצלים, קלופים
• 1/2 כפית מלח
• 1 כף סילאן או מייפל
• 1/2 כפית בהרט
לאורז:
• 2 כפות שמן זית
• 2 כוסות אורז יסמין או בסמטי או פרסי
• 3 ו־1/3 כוסות מים רותחים
• 1 כוס עדשים שחורות
• 1/4 כוס צנוברים
• 1 כפית מלח
• 3/4 כפית בהרט
כך עושים:
1. פורסים את הבצלים לפרוסות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. סבלנות, זה לוקח לפחות 30 דקות.
2. כשהבצלים זהובים מוסיפים מלח, סילאן ובהרט וממשיכים לטגן עוד 10 דקות. מוסיפים את הצנוברים, מטגנים כמה דקות רק עד שהצנוברים מעט מזהיבים. שומרים בצד עד שהאורז מוכן.
3. בינתיים מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד ריכוך. זה לוקח בערך 15 דקות. מסננים.
4. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את האורז (אפשר לטגן בסיר עם הבצלים – רק הוציאו את הבצלים החוצה לקערה) במשך 3־4 דקות. מוסיפים מלח ובהרט ומטגנים יחד במשך 3 דקות.
5. מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר לגמרי. מבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות.
6. מערבבים את האורז עם העדשים והבצלים ומגישים חם. אפשר לעטר בפטרוזיליה קצוצה מעל.
* אם אתם אוהבים מג'דרה בטעמים עמוקים יותר ובצבע חום, בשלו את האורז עם העדשים ולא בנפרד. זמן הבישול נשאר 20 דקות.
* מומלץ להגיש עם טחינה וסלט ירקות.
קיצ'רי – אורז עם עדשים כתומות ועגבניות
מה צריך:
• 4 כפות שמן זית
• 5 שיני שום, קלופות
• 4 עגבניות או 20 עגבניות שרי
• 1 כפית מלח
• 1 כפית זרעי כמון
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית כורכום
• 2 כוסות אורז יסמין או בסמטי או פרסי
• 1 כוס עדשים כתומות
• 4 כוסות מים רותחים
כך עושים:
1. שמים בקערה את האורז ושוטפים במים עד שהמים צלולים. מכסים במים חדשים ומשרים במשך 20 דקות. מסננים.
2. בקערה נוספת שמים את העדשים ושוטפים עד שהמים צלולים. מכסים בהרבה מים ומשרים במשך 20 דקות. מסננים.
3. בינתיים קוצצים את השום דק וחותכים את העגבניות לקוביות.
4. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את השום והעגבניות במשך 10 דקות. מוסיפים מלח, זרעי כמון, פפריקה, כורכום ומטגנים יחד 5 דקות. חשוב לערבב מדי פעם.
5. מוסיפים את האורז והעדשים (בלי המים של ההשריה) ומערבבים במשך 3 דקות עם העגבניות והשום בסיר.
6. מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מבשלים על האש הכי קטנה במשך 30 דקות או עד שהעדשים רכות. אם צריך אפשר להוסיף 1/2 כוס מים ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות. מגישים עם עגבניות חתוכות ויוגורט קר.