לבצק:
• 580 גרם (4 כוסות) קמח (עדיף קמח לחם)
• 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
• 250 מ"ל (1 כוס) חלב
• 2 ביצים L
• 1/2 כפית מלח
למלית השוקולד והעוגיות:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 100 גרם חמאה
• 70-50 גרם עוגיות מפוררות
• 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ
לזיגוג:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס) מים
כך עושים:
1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלב, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה 15-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. יוצרים כדור ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך כשעה־שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מלית השוקולד והעוגיות: בקערה שמים שוקולד וחמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, ומצננים בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של ממרח (3-2 שעות בטמפרטורת חדר קרירה).
3. עיצוב השבלולים: מחלקים את הבצק ל־2 ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 4-3 מ"מ. מורחים חצי מכמות מלית השוקולד בשכבה אחידה, ומגלגלים לרולדה הדוקה.
4. חותכים לשבלולים (מומלץ לחתוך 10-8 שבלולים) ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.
5. מכסים ומתפיחים במשך 40-30 דקות או עד שהשבלולים תפוחים. מחממים תנור ל־170 מעלות, ואופים במשך 25-18 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.
6. הסירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד דקה־שתיים ברתיחה ומסירים מהאש. מברישים את שבלולי השוקולד בסירופ בנדיבות ומגישים.