לבצק:
• 500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
4 צפייה בגלריה
yk13545663
yk13545663
(צילום: נטלי לוין)
• 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
• 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
4 צפייה בגלריה
yk13545638
yk13545638
צילום: נטלי לוין
• 240 מ"ל (1 כוס) מים
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
• 10 גרם (2 כפיות) מלח דק
למלית הקינמון:
• 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
• 240 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה
• 10 גרם (1 כף) קינמון טחון
• מעט מלח ים גרוס
4 צפייה בגלריה
yk13545661
yk13545661
צילום: נטלי לוין
לזיגוג:
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 125 מ"ל (1/2 כוס) מים
כך עושים:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, מים, סוכר ומלח ולשים במשך 15-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. מכסים ומתפיחים במשך שעה־שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מלית: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המלית, למעט המלח, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. עיצוב הרוגלך: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ ויוצקים חצי מכמות המלית. מפזרים מעט מלח גרוס.
4 צפייה בגלריה
yk13545660
yk13545660
צילום: נטלי לוין
4. מקפלים את הבצק לשניים (כך שהמלית "מתחבאת" במרכז) ומרדדים שוב בצורה הזאת.
5. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים משולשים ומגלגלים לצורת רוגלך. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית. מכסים ומתפיחים במשך כשעה לפני האפייה.
6. אפייה: מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים את הרוגלך במשך 20-15 דקות או עד שהם זהובים ותפוחים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד דקה־שתיים ברתיחה ומסירים מהאש. מברישים את הרוגלך בסירופ בנדיבות ומגישים.