יו"ר הההסתדרות ארנון בר דוד נפגש אמש עם ראשי המגזר העסקי בישראל, ובהם ליאורה עופר, יו"ר מליסרון, ליאור רביב, מנכל ישרוטל, דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, חי גאליס, מנכ"ל חברת ביג מרכזי קניות דנה עזריאלי, יו"ר קבוצת עזריאלי, איש העסקים הראל ויזל, סמדר ברבר-צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי ובכירים נוספים, בעקבות הצהרות ראש הממשלה, שרים וחברי כנסת שלא בהכרח יצייתו להחלטות בית המשפט.
הפגישה התקיימה גם על רקע הבטחתו של רה"מ נתניהו להמשיך בהפיכה המשפטית – באמצעות החוק לשינוי הרכב ועדת השופטים. הפגישה התקיימה במשרדיו של דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי.
אנשי העסקים ומנכ"לי הבנקים הביעו דאגה עמוקה ממצב המשק הישראלי. הם הזהירו כי הדוחות העסקיים של הרבעון הבא עשויים לשקף מצוקה כלכלית גוברת, ואמרו כי התמשכות מהלכי הממשלה – ללא הסכמה רחבה - מהווה פגיעה חמורה, יוצאת דופן ותקדימית במשק הישראלי.
הפגישה מתקיימת על רקע יוזמה מתרחבת במשק ובאוניברסיטאות, להודיע מראש כי במקרה שבו הממשלה תפסיק לציית להחלטות בתי המשפט, וספציפית תסרב לממש את פסיקות בג"ץ, תחל מייד שביתה כללית – ללא הגבלת זמן.
בשבועות האחרונים מנסים גורמים שונים לגבש קואליציה רחבה של שחקנים, ובראשם ההסתדרות, כדי להבהיר לממשלת נתניהו את המחיר של התעלמות מפסיקות בית המשפט.
ראשי המגזר העסקי ביקשו לשמוע את דעתו של יו"ר ההסתדרות על המצב הפוליטי. לאחרונה מיעט בר דוד בהתבטאויות פומביות. אחרי ששמע את דבריהם, יו"ר ההסתדרות אמר שאי ציות להחלטות ביהמ"ש ומשבר חוקתי הוא "חציית כל הקווים". הוא הוסיף כי "מבחינתי, זו שבירת כל הכלים, על כל המשמעויות. אנחנו לא ניתן למשבר חוקתי כזה להתרחש, ולא נשב מהצד". בר דוד לא אמר מפורשות שהמשק יושבת, וסוכם בין הצדדים על המשך השיח בשבועות הקרובים.