עוגיות שוקולד צ'יפס חגיגיות במיוחד לחגי תשרי עם תוספת דבש, קינמון ואגוזים. הן קלות מאוד להכנה ואפשר גם להכין אותן פרווה.
20־25 עוגיות
4 צפייה בגלריה
yk13562747
yk13562747
(צילום: נטלי לוין)
לעוגיות:
• 100 גרם חמאה
4 צפייה בגלריה
yk13562746
yk13562746
צילום: נטלי לוין
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 60 גרם (3 כפות) דבש
• 1/2 כפית מלח
• 1 ביצה
4 צפייה בגלריה
yk13562748
yk13562748
צילום: נטלי לוין
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/2 כפית קינמון טחון
• 140 גרם (1 כוס) קמח
• 40 גרם (1/3 כוס) שיבולת שועל דקה (קוואקר)
• 35 גרם (1/3 כוס) קמח שקדים
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית סודה לשתייה
• 200 גרם שוקולד צ'יפס מריר
• 40-30 גרם אגוזי מלך, שקדים או קשיו שלמים
4 צפייה בגלריה
yk13562749
yk13562749
צילום: נטלי לוין
כך עושים:
1. שמים חמאה בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהיא מתרככת מעט, אך עדיין מוצקה. בעזרת מרית מערבבים עד לקבלת מרקם של ממרח. מוסיפים סוכר, דבש ומלח ומערבבים עד שאחיד.
2. שוברים פנימה ביצה ומוסיפים וניל וקינמון, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
3. מוסיפים קמח, שיבולת שועל, קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק כמעט אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהשוקולד מתפזר בצורה שווה בבצק.
4. בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות יוצרים תלוליות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון רב־פעמי לאפייה.
5. אם רוצים, מוסיפים עוד קצת שוקולד צ'יפס בחלק העליון של העוגיות ונועצים בהן אגוזים שלמים לקישוט. אופים במשך 12-10 דקות או עד הזהבה יפה. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
• גרסה פרווה: משתמשים בשמן קוקוס, מרגרינה או מחמאה באותה כמות במקום החמאה.