כמה קל להכין לחם תוצרת בית. הפעם בגרסה עם תוספת של קמח שיפון, גרעינים וחמוציות מיובשות.
2 כיכרות גדולות
מה צריך:
• 500 גרם (1/2 שקית או 3 וחצי כוסות) קמח לבן
• 280 גרם (2 כוסות) קמח שיפון
• 15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
• 500 מ"ל (2 כוסות) מים פושרים
• 1 כף סילאן או דבש
• 25 גרם מלח דק
• 200 גרם תערובת גרעינים (חמניות, דלעת, שומשום וכו')
• 150 גרם חמוציות מיובשות
• קמח לאיבוק הכיכרות

שלבי ההכנה:
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח לבן, קמח שיפון, שמרים, מים, סילאן ומלח ולשים במשך כ־12־15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מוסיפים פנימה גרעינים וחמוציות וממשיכים ללוש עד שהתוספות נטמעות בבצק. יוצרים כדור ומעבירים לקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה־שעה וחצי).
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל־2 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק צורה של כיכר ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מקומח מעט.
4. מחממים תנור ל־250 מעלות. אם יש לכם, מניחים בתחתית אבן שמוט.
5. מתפיחים את הכיכרות בטמפרטורת החדר עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. מפזרים מעט קמח מעל כל כיכר וחורצים חריצים בעזרת סכין חדה מאוד.
6. אפייה: אופים במשך כ־12 דקות. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל־190 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ־20 דקות. הלחם מוכן כאשר נוקשים בתחתית ונשמע קול חלול.
7. מעבירים בזהירות (זה רותח!) את הכיכרות לצינון על גבי רשת (חשוב מאוד לא להשאיר אותן בתבנית עצמה). מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.