באוגוסט 2021 הייתה זו לינוי אשרם שהשיגה - בניגוד לכל הציפיות - מדליית זהב בלתי נתפסת באולימפיאדת טוקיו. שנתיים ו־18 יום בדיוק חלפו מאז הרגע ההוא והפעם הייתה זו אשרם - כחלק מצוות אימון - שצפתה ביורשות שלה רושמות הישג היסטורי (והיסטרי) נוסף לענף ההתעמלות האמנותית בכחול־לבן. יש לנו אלופות עולם חדשות בקרב־רב.
בכלל, הספורט הנשי הישראלי על המפה ובגדול. רק לפני כשבוע שחר טיבי הוכתרה כאלופת העולם בשייט. והיא לא הייתה הישראלית היחידה על הפודיום בתחרות שנערכה בהולנד. צמודה אליה עמדה הקולגה לנבחרת והסגנית שלה, קטי ספיצ'קוב, עם מדליית כסף על הצוואר. ונעבור לג'ודו: קצת לפני היה זה התור של ענבר לניר להביא לנו כבוד ענק, כשקטפה את הזהב בתחרות המאסטרס שנערכה בבודפשט. רגע, עוד אתמול: הישג מרשים ללוחמת הטאקוונדו רבקה באייך, שזכתה במדליית הארד (במשקל עד 49 ק"ג) באליפות אירופה באסטוניה - מדליה שלישית ברציפות בקריירה שלה באליפות אירופה. תוסיפו לכל זה את ההישג המטורף שלשום בספרד - הזכייה ההיסטורית של נבחרת ישראל בהתעמלות לראשונה בתולדותיה במדליית הזהב באליפות העולם בקרב־רב, ובהחלט יש סיבה טובה לחגיגה. אה, וכל הטוב הזה מגיע שנה בלבד לפני אולימפיאדת פריז. מריחים מדליות באופק?
1 צפייה בגלריה
yk13564262
yk13564262
(צילום: איי-אף-פי, JOSE JORDAN)
כמו לפני שנתיים, ההישג שלשום של נבחרת ההתעמלות קרה שוב בניגוד לציפיות, אבל אולי בשל כך זה כל כך מתוק. ישראל זכתה לציון כולל של 70.800 והקדימה את סין וספרד, אבל לא לפני כמה דקות של מתח ולחץ. איטליה, אחת הנבחרות הטובות בעולם, עלתה לתרגיל האחרון בידיעה שתוצאה טובה תקפיץ אותה לפסגה על חשבון ישראל. זה לא קרה. היא אפילו לא סיימה על הפודיום. הבנות בכחול־לבן, שהבינו כי עשו היסטוריה, פרצו בשאגות שמחה.
ואם זה לא מספיק, אז גם בתחרות האישית נרשמה הצלחה ישראלית, כשדריה אטמנוב זכתה במדליית ארד בקרב־רב. אטמנוב, שחזרה אחרי פציעה ממושכת, צברה בכל ארבעת המכשירים (חישוק, כדור, אלות וסרט) ציון כולל של 131.4 נקודות וסיימה במקום השלישי.

כיכבו בתרגיל החישוקים

ואיך הייתה הדרך של הנבחרת אל מדליית הזהב? במוקדמות התרגיל המשולב קיבלו המתעמלות הישראליות 32.650 נקודות. אבל הדובדבן בקצפת היה הביצוע בתרגיל החישוקים - שהביא לנבחרת ציון מדהים של 38.150 נקודות, מה שבדיעבד הבטיח את המקום הכי גבוה על הפודיום. "אנחנו כל כך מאושרות שהצלחנו להשיג את המדליה הזו ולקבל את הזכות לצעוק על הפודיום את ההמנון", סיפרו בסיום המתעמלות הישראליות. "זו ההרגשה הכי טובה שספורטאי יכול לקבל. זה באמת היה מרגש. עכשיו אפשר להגיד: אנחנו אלופות העולם!".
סין נותרה במרחק 0.750 נקודות מישראל, וספרד, הנבחרת המארחת, דורגה שלישית (73.000) עם ציון הרבה פחות טוב משתי הראשונות. בתוך כך, ישראל סיימה רביעית בתחרות המדינתית, שכוללת את חיבור תוצאות הנבחרת הקבוצתית והמתעמלות האישיות.
רשימת השמות שעומדים מאחורי ההישג הגדול ארוכה וראוי לפרגן לכל אחת מהבנות. נבחרת המתעמלות כוללת את אופיר שחם (עירוני נתניה), דיאנה סברצוב (מכבי ת"א), הדר פרידמן (מכבי פ"ת), ליזה בנצ'וק (הפועל ראשל"צ), רומי פריצקי (מכבי ת"א) ושני בקנוב (מכבי חיפה). מאמנות הנבחרת הן איילת זוסמן, אלה סמופלוב ונטשה סטיפנובה, ולצידן עובדות העוזרות: לינוי אשרם ואידה מיירין.
"אנחנו שמחות להיות הראשונות שמשיגות מדליית זהב באליפות העולם", הוסיפו הבנות. "עבדנו קשה בשביל זה, אבל הדרך עוד ארוכה, ויש לנו עוד שני גמרים ואנחנו רוצות להצליח גם בהם". ואכן, ישראל יכולה להשלים היום הישג באמת יוצא דופן. היא העפילה גם לגמרי התרגיל המשולב והחישוקים ויכולה לצאת מהאליפות בוולנסיה עם זהב משולש. מי היה מאמין?
נבחרת ישראל היא, כידוע, אחת הנבחרות החזקות בעולם, אבל מעולם לא קטפה את התואר העולמי בקרב־רב. בשנה שעברה סיימה כסגנית אלופת העולם והשנה כסגנית אלופת אירופה. יש לציין, למי שפיספס, כי נבחרות רוסיה ובלארוס - שתיים מהטובות בעולם - לא השתתפו באליפות העולם בהתעמלות אמנותית.
כל זה לא אמור לעניין את הנבחרת הישראלית שלקחה את הזהב והמשיכה את הפריחה של הספורט הנשי בכחול־לבן. ועכשו השאלה: מי תהיה הבאה בתור?

פראלימפי: טליה אילת בפריז

טליה אילת השיגה אתמול את הכרטיס למשחקים הפראלימפיים בפריז, אחרי שסיימה במקום השישי בגמר אליפות העולם בקיאקים בגרמניה בזמן של 55.626 שניות.
טליה מצטרפת לארבעה ספורטאים פראלימפיים שכבר הבטיחו את מקומם בפריז: הקלעית יוליה צ'רנוי, השחיינים עמי דדאון ואיאד שלבי ורוכב אופני היד עמית חסדאי. (אברהם תשובה)
ג'ו־ג'יטסו. הישגים גדולים לישראל באליפות העולם בג'ו־ג'יטסו לגילים צעירים שנערכה בקזחסטן. מיכל באלי (19) הוכתרה כאלופת העולם עד גיל 21 (עד 52 ק"ג), מאי דניאל (17) במדליית הכסף (עד 57 ק"ג), מאיה דאי (18) בארד (52 ק"ג), בעוד ליה שלו (14) וגיא בורשטיין (16) הפכו גם הם לאלופי העולם בקטגוריות הגיל עד 16 ועד 18.