21 במארס 1921. ביום שמציין את בוא האביב נוסדה התאחדות הכדורגל הקירגיזית, במשחק חגיגי שבו הפסידה הנבחרת המקומית 3:1 לאורחת מקזחסטן השכנה. לאחר התפרקות ברית המועצות, רפובליקת קירגיזסטן זכתה בעצמאות ב־1991, ובפברואר 1992 הוקמה, שוב, התאחדות הכדורגל של המדינה החדשה.
סוס. כבר אין הרבה נוודים על סוסים בקירגיזסטן, אבל תרבות הרכיבה נשארה: ילדים לומדים לשבת על האוכף לפני שהם יודעים לזחול; אם חתן רוצה את כלתו, הוא חייב להשיג אותה כשהיא רכובה על הסוס הטוב ביותר של השבט (אם לא, היא מצליפה בו בשוט). הספורט הפופולרי ביותר במדינה הוא "קוק בורו" – ראגבי על סוסים, כשאת מקומו של הכדור ממלאת עז בלי ראש ורגליים במשקל של 50 ק"ג.
איזט ארטיקוב. קירגיזסטן זכתה ב־7 מדליות אולימפיות (כולן בקיץ): 3 מכסף ו־3 מארד בהיאבקות, ועוד 1 מארד בג'ודו. אבל את תשומת הרבה והשלילית ביותר משך דווקא מרים המשקולות ארטיקוב. לאחר שזכה בזהב במשחקי אסיה 2016, ארטיקוב היה מועמד רציני לזכייה במדליה בריו באותה שנה. הוא אכן לקח ארד ב־69 ק"ג, אלא שנאלץ להשיב את השלל לאחר שנכשל בבדיקת סמים.
1. מספר הנציגים של קירגיזסטן במשחקי החורף האולימפיים הראשונים שבהם השתתפה כמדינה עצמאית. הביאתלטית יבגניה רופל איחרה לטקס הפתיחה ובמקומה נשא את דגל המדינה אזרח נורווגי, שהיה בכלל המתורגמן הרשמי של המשלחת.