עוגת דבש רכה במיוחד על בסיס קמח שקדים שמתאימה לאירוח בערב ראש השנה ולכל חגי תשרי. זו עוגה קלה מאוד להכנה, ומומלץ להכין אותה לפחות יום־יומיים לפני ההגשה למרקם אידיאלי. חג שמח!
כמות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית קוגלהוף בקוטר דומה
1 צפייה בגלריה
yk13585850
yk13585850
(צילום: נטלי לוין)
מה צריך:
4 ביצים L בטמפרטורת החדר
240 גרם (2/3 כוס) דבש
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) קפה חזק, מצונן לטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים או קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
לקישוט:
אבקת סוכר
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, דבש, מלח וקינמון, ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת קציפת ביצים בהירה ומעט תפוחה.
3. מנמיכים מעט את פעילות המיקסר ומוסיפים פנימה בזרם דק את השמן והקפה. מערבלים עד שאחיד.
4. מוסיפים שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 40־50 דקות או עד שהעוגה זהובה מאוד, יציבה והקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
6. מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
טיפים והערות:
העוגה נשמרת בכלי סגור עד שבוע. חשוב להגיש אותה בטמפרטורת החדר.
מומלץ להכין את העוגה יום או יומיים מראש לפני ההגשה.
במקום קפה אפשר להשתמש בתה חזק.
חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר.
חשוב לא לוותר על המלח.