עשרות עוגות דבש מכל הסוגים השתתפו השנה במבחן הטעימות המסורתי של "ממון". פאנל הטעימות הורכב מ־55 איש בגילים שונים: משפחות עם ילדים, חיילים, נהגים בתחנת מוניות ועובדי עירייה. הבוחנים נתבקשו לדרג את העוגות לפי הפרמטרים הבאים: טעם, מרקם, פריכות, מראה ועוד. הנתונים שוקללו תוך התייחסות לגודל העוגה ולמחיר שלה. אלה העוגות שזכו לציונים הגבוהים ביותר.
1 צפייה בגלריה
yk13589244
yk13589244
(צילומים: גיא חמוי, בועז לביא, יפעת כהן, איתיאל ציון, ספרא דיגיטל, אפיק גבאי, גיל אבירם, יח"צ)
NONO MIMI
טארט פקאן ודבש. בצק פריך, פיננסייר שקדים, פקאנים ובאטר טופי דבש. מחיר: 94 שקל, קוטר 20 ס"מ.
מאפה נאמן
עוגת התפוחים המסורתית במחיר הוגן של 65 שקל לפס. ראויה לציון גם טארט תפוחים של בוטיק סנטרל: 135 שקל, קוטר 21 ס"מ.
האופט באבן יהודה
קוגלהוף — עוגת הדבש של השף עומרי לוין הזכירה לבוחנים טעם של פעם. מחיר: 65 שקל, קוטר 18 ס"מ. ראויה לציון גם "עוגת תפוח בדבש בטעם של סבתא" של ביגה ללא גלוטן. 45 שקל לפס.
מונייר
עוגת עקיצת הדבורה: בריוש ממולא בשכבה של קרם מסקרפונה וקרם וניל, מחיר: 199 שקל, קוטר 18 ס"מ. ראוי לציון גם הטארט דבש של מאפיית לחמים. מחיר: 89 שקל, קוטר 20 ס"מ.
טאטי בייקרי
עוגת דבש בטוויסט חמצמץ — טארט דבש, קרם לימון ולבנדר בוסתני. אלגנטית ועשירה בטעם. מחיר: 129 שקל, קוטר 16 ס"מ.
קונדיטוריית דלאל
עוגת פיגצ'יז: עוגת דבש קלילה עם מוס גבינה. מחיר: 168 שקל, קוטר 18 ס"מ. ציון גבוה גם לעוגה הבאסקית של הקונדיטור עופר בן נתן בדוכן הבייקרי במגדלי הארבעה ת"א. 170 שקל, קוטר 22.
רשת שמו
דובוש דבש: עוגה הונגרית מסורתית בשילוב שכבות בצק דבש וקרם וניל. מחיר: 65 שקל לפס או 120 שקל לעוגה עגולה בקוטר 18 ס"מ.
רולדין
שטרויזל דבש פיסטוק, חלבה ושוקולד מריר. 52 שקל לפס (פרווה). הטועמים ביקשו תוספת. גם עוגת הדבש, חבושים ותמרים (69 שקל, קוטר 18) של הרשת זכתה לשבחים.
קונדיטוריית שני ולחם יין ביהוד
רולדות מושקעות בעיצוב ובטעם: גליל רולדה של שני מבצק וניל, שבבי קורנפלקס, שוקולד לבן ודבש — 82 שקל; וגם: רולדת דבש בקרם פטיסייר ותאנים של לחם יין, 89 שקל.
ביסקוטי
עוגת האני באני, קראמבל עוגיות ומוס שוקולד. מחיר: 142 שקל , קוטר 20 ס"מ. ציון משוקלל דומה קיבלה גם עוגת מוס לוטוס של ג'ייקובס. 126 שקל, קוטר 18.