פקאנים ושקדים במייפל וצ'ילי
שילוב אדיר בין המתיקות של המייפל לחריפות העדינה של הצ'ילי. מסוג הפיצוחים שבאמת קשה להפסיק לזלול.
מה צריך:
• 3/4 כוס פקאנים טבעיים
• 3/4 כוס שקדים טבעיים – קלופים או עם קליפה
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה
• 1/2 כפית שום גבישי
• 4 כפות מייפל
• 1 כפית מלח אטלנטי
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. שמים בקערה בינונית את כל המצרכים ומערבבים היטב. אם אתם לא אוהבים טעם פיקנטי, אפשר לוותר על הצ'ילי / הפפריקה החריפה.
3. מעבירים את הפקאנים והשקדים המצופים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומפזרים לשכבה אחידה.
4. אופים ב־180 מעלות במשך 15־25 דקות. מקפידים מדי פעם לערבב כדי שלא יישרף.
5. הפקאנים והשקדים מוכנים כשהם זהובים יפה. שימו לב רק שלא יישרפו. אם הפקאנים והשקדים נדבקו, מפרידים אותם.
6. מאפשרים להם להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר עד שהם הופכים פציחים, ורק אז מעבירים לקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.
קריספי חומוס וטחינה
בגזרת הפיצוחים הבריאים תמצאו את גרגירי החומוס הנהדרים האלה שעטופים בטחינה גולמית. באינסטגרם בארה"ב, אגב, המתכון הזה מככב עכשיו בטירוף.
מה צריך:
• 1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס
• 3/4 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית שום גבישי או אבקת שום
• 1/2 כפית מלח דק
• 1/4 כפית פלפל שחור טחון
• 5 כפות טחינה גולמית
• 1 כף מייפל או קטשופ
• קמצוץ כמון או בהרט
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מסננים את גרגירי החומוס היטב מכל הנוזלים ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
4. מעבירים את גרגירי החומוס לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
5. אופים ב־180 מעלות במשך 25־35 דקות. מקפידים מדי פעם לערבב.
6. גרגירי החומוס מוכנים כשהם זהובים. קחו בחשבון שהם עוד יתייצבו לאחר שיתקררו.
7. מניחים לגרגירי החומוס להצטנן, ורק אז מעבירים לקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.
ג'עלה עם גרעינים וחמוציות שאי־אפשר להפסיק לנשנש
בלי תנור, ב־10 דקות של צריבה בסיר, ומושלם להגיש גם על סלט וגם ככה, לבד. שילוב כיפי בין הפציחות של הגרעינים עם ניחוח השום ובין הצ'ואיות של החמוציות.
מה צריך:
• 1/3 כוס שקדים פרוסים
• 1/3 כוס אגוזי מלך או קשיו או פקאנים
• 1/3 כוס גרעיני דלעת
• 1/3 כוס שומשום
• 4־5 כפות שמן זית
• 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית שום גבישי או אבקת שום
• 3/4 כפית מלח
• 1 כף רוטב צ'ילי מתוק – לא חובה
• 1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
כך עושים:
1. בקערה גדולה שמים את כל המצרכים פרט לחמוציות ומערבבים היטב.
2. מעבירים את הכל לסיר רחב ונמוך (סוטאז') ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, עד שהשקדים מזהיבים קלות ויש ריח נפלא בבית. זה לוקח בערך 10 דקות.
3. מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
4. מעבירים לקערה או לנייר אפייה ומצננים לגמרי־לגמרי לפני שמעבירים לצנצנת, ושומרים בטמפרטורת החדר.