הלב כבר לא יכול להכיל. זאת פעם ראשונה ב־43 שנותיי שאני מתקשה למצוא את המילים. את אלה שיתארו את הכאב והעצב הגדולים. וגם את הרצון שזה ייגמר ונחזור לימים טובים. כי אנחנו נחזור.
1 צפייה בגלריה
yk13623349
yk13623349
(העוגות | צילום: רחלי קרוט)
בימים האחרונים רבים מאיתנו מצאו מזור בשליחת אוכל ועוגות לחיילים ולמתנדבים הרבים שהתגייסו לשמור על הבית. חיבוק קטן ומתוק שהם כל כך זקוקים לו. שאנחנו כל כך זקוקים לו.
רבים ביקשו ממני מתכונים לעוגות שיכולות להחזיק בחוץ. שמכינים בקלות עם הילדים. אז הכנתי לכם כמה אופציות שימתיקו להם ולכם קצת את היום.
תשמרו על עצמכם שם בבית והרחק בגבולות המדינה האהובה שלנו. אמנם הפסדנו בקרב אבל ננצח במלחמה.

עוגת רפאלו

עוגת קוקוס רכה מנוקדת באגוזי לוז בציפוי שוקולד לבן וקוקוס קלוי
מה צריך (לתבנית אינגליש קייק):
• 2 ביצים L
• 100‬ גרם (1/2‬ כוס) סוכר לבן
• 160‬ מ"ל (2/3‬ כוס) קרם קוקוס
• 50‬ גרם (1/4‬ כוס) שמן
• 140‬ גרם (1 כוס) קמח
• 50‬ גרם (1/2‬ כוס) קוקוס לבן
• 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
• 1/2‬ כוס אגוזי לוז, קלויים
לציפוי מעל:
• 100 גרם שוקולד לבן
• 1/4‬ כוס קרם קוקוס
• 5 כפות קוקוס לבן
כך עושים:
1.‬ מחממים תנור ל־170‬ מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, קרם קוקוס ושמן וטורפים היטב. מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
2.‬ קוצצים גס את אגוזי הלוז ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.
3.‬ מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
4. בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד לבן וקרם קוקוס עד שנוצר רוטב לבן מבריק וחלק. מניחים בצד.
5. קולים במחבת את הקוקוס של הציפוי עד שהוא מזהיב. תישארו ליד המחבת ותערבבו כדי שלא יישרף.
6. כשהעוגה מוכנה, מערבבים את השוקולד המומס עם הקוקוס הקלוי ושופכים על העוגה. אפשר להגיש אותה חמימה או להמתין שתצטנן. שומרים בחוץ בשקית או בתוך קופסה סגורה.

עוגת וניל עם צ'אנקים של שוקולד צ'יפס

הכי קלאסית, הכי אהובה והכי קלה להכנה. שימו לב: עדיף להשתמש כאן בחפיסות שוקולד שקוצצים לשלל גדלים כדי לקבל מרקם כיפי של העוגה. כזה שיש בו גם מלא נקודות קטנות של שוקולד וגם צ'אנקים גדולים שהם הפתעה בפה.
מה צריך (לתבנית אינגליש קייק):
• 2 ביצים L
• 100‬ גרם (1/2‬ כוס) סוכר לבן
• 50‬ גרם (1/4‬ כוס) שמן
• 160‬ מ"ל (2/3‬ כוס) שמנת מתוקה 38% ‬ או שמנת לבישול 15% ‬
• 1 כפית תמצית וניל איכותית
• 140‬ גרם (1 כוס) קמח לבן
• 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
• 150‬ גרם שוקולד מריר (עדיף טבלאות ולא שוקולד צ'יפס)
כך עושים:
1.‬ מחממים תנור ל־170‬ מעלות
ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה ותמצית וניל וטורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
2.‬ קוצצים את השוקולד לחתיכות בשלל גדלים - קטנים יותר וגדולים יותר. מוסיפים את השוקולד לבלילה ומערבבים.
3.‬ מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
4‬. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בחוץ בשקית או בתוך קופסה סגורה.

עוגת פירות לימונית טבעונית

בלי ביצים, בלי חלב ועם טעמים חמצמצים־מתוקים שמסכמים את הקיץ. חשוב מאוד לא לוותר על מיץ הלימון כי יחד עם אבקת האפייה נוצרת ריאקציה שהיא התחליף לביצים.
מה צריך (לתבנית אינגליש קייק גדולה):
• 360‬ מ"ל (1 ו־1/2‬ כוסות) חלב קוקוס או שקדים או סויה
• 3־4‬ כפות מיץ לימון - לא לוותר
• 150‬ גרם (3/4‬ כוס) סוכר לבן
• 100‬ מ"ל (1/2‬ כוס) שמן
• גרידת לימון מלימון אחד
• 280‬ גרם (2 כוסות) קמח לבן
• 10‬ גרם (1 שקית) אבקת אפייה
• 1/2‬ כפית סודה לשתייה - ולא גרם יותר
• 3/4‬ כוס פירות רכים - פטל/אוכמניות/ נקטרינות/אפרסקים
כך עושים:
1‬. מחממים תנור ל־160‬ מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2.‬ חותכים את הפירות לקוביות אם משתמשים באפרסקים או בנקטרינות. בקערה בינונית שמים את החלב והלימון וממתינים 10‬ דקות. לא לדלג על השלב הזה, הוא חשוב עבור הבועות שנוצרות בחלב.
3.‬ מוסיפים סוכר, שמן וגרידת לימון וטורפים היטב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים עד שהקמח נטמע. מוסיפים את הפירות ומערבבים. אפשר להשאיר גם קצת פירות ולפזר מעל.
4‬. מעבירים לתבנית משומנת ומיד מכניסים לתנור. בעוגות טבעוניות, ובכלל בעוגות, ממש קריטי להכניס את העוגה לתנור מיד, כי חומרי ההתפחה כבר מתחילים לעבוד ואתם לא רוצים שהם יסיימו לפני התנור.
5‬. אופים במשך 45‬ דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
6. מצננים לגמרי לפני שפורסים. ופה זה ממש חשוב כי עוגות טבעוניות נוטות להתפרק אם הן לא מתייצבות.