קציצות עוף על מקל
צורת ההגשה עושה את האפקט: הילדים אוחזים במקלות ואוכלים את הקציצות בהנאה, כאילו מדובר בסוכרייה על מקל. אפשר לעשות שימוש במקלות עץ שקונים בחנויות יצירה או בשיפודי עץ. מומלץ להשרות אותם כמה דקות במים כדי שלא יישרפו באפייה.
החומרים ל־12 קציצות:
500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
ביצה
כף קטשופ
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.
יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזם ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.
אופים כ־15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.
מאפינס בננה וחמאת בוטנים
למאפינס האלה יש מרקם רך וטעם עדין של חמאת בוטנים ובננות. אפשר לשתף את הילדים בהכנה הפשוטה הכוללת מעיכת בננות במזלג וערבוב חומרים בלבד.
החומרים ל־12 מאפינס:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא
3/4 כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
2 בננות קלופות
1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים חלקה
2 ביצים
גביע (200 גרם) יוגורט 3%
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (או מניחים מנג'טים בשקעים).
הכנה:
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה. בקערה נפרדת מועכים בננות עם מזלג, מוסיפים חמאת בוטנים, ביצים ויוגורט וטורפים במטרפה ידנית לתערובת
חלקה ואחידה. יוצקים את תערובת הבננות על תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
אופים 25-20 דקות עד להזהבה ולהתייצבות.
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד 4 ימים.