אוכל היה ונשאר מקור לשקט ולרוגע, דרך להיזכר ברגעים יפים והוא גם אסקפיזם. בריחה רגעית מהמציאות.
אז כדי לאפשר לכם להמתיק קצת את היום ביקשתי מעדי קלינגהופר, אחת מיוצרות התוכן הטובות בארץ, וגם חברה קרובה וקונדיטורית נפלאה, ללמד אתכם איך להכין עוגיות מגולגלות שמחביאות בתוכן נחמה. זאת גם הזדמנות מעולה להמליץ לכם לעקוב אחריה באינסטגרם (חפשו: adikosh_123)
אתם יכולים להכין אותן לחיילים ולחיילות שנלחמים עכשיו על המדינה, למפוני הדרום והצפון, למי שזקוק לחיבוק וכמובן לעצמכם. כי בתוך הכאוס והכאב חשוב שתדאגו גם לעצמכם.
2 צפייה בגלריה
yk13642395
yk13642395
(עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | צילום: רחלי קרוט)

עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה

מה צריך ל־3 רולדות:
• 480 גרם (3 ו־1/2 כוסות) קמח
• 50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
• 200 גרם חמאה קרה או נטורינה
• 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה או שמן קוקוס
• 180 מ"ל (2/3 כוס) מיץ תפוזים
• 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
• קורט מלח
למילוי:
• ממרח נוטלה
• ממרח חלבה
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־175 מעלות. בקערת המיקסר מניחים חמאה, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבל. כאשר מגיעים למצב של פירורים מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, מערבבים עד בצק חלק, אחיד ודביק.
2. מוציאים את הבצק בעזרת מרית ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים לקירור במקרר למשך שעתיים או לילה. אפשר גם להכניס למקפיא למשך שעה.
3. מוציאים את הבצק הקר, מחלקים ל־3. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים אותו ומניחים חתיכת בצק. מקמחים גם מלמעלה ומרדדים בעדינות ובזהירות למלבן דק. אם אתם מרגישים שהבצק נדבק למערוך תקמחו עוד.
4. מורחים מעל המלבן נוטלה ומעל עוד 4 כפות גדושות ממרח חלבה, ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה.
5. מרימים את הקצוות של ניר האפייה וכל פעם דוחפים קצת קדימה עד שמקבלים רולדה.
6. חוזרים על השלבים עם שאר הבצק. מקמחים סכין חדה ויוצרים חריצים (חצי עומק, לא עד הסוף) מעל הרולדה.
7. מכניסים לאפייה למשך 25 דקות או עד שהרולדה מעט מזהיבה. מוציאים מאפייה, מפדרים עם אבקת סוכר ומחכים כ־5 דקות. לאחר מכן פורסים עם סכין בחריצים שסימנו לפני האפייה.
2 צפייה בגלריה
yk13642398
yk13642398
עוגיות מגולגלות קקאו במילוי חלבה ושוקולד לבן | צילום: רחלי קרוט

עוגיות מגולגלות קקאו במילוי חלבה ושוקולד לבן

מה צריך ל־3 רולדות:
• 480 גרם (3 ו־1/2 כוסות) קמח
• 35 גרם (2 כפות גדושות) קקאו
• 50 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
• 200 גרם חמאה קרה או נטורינה
• 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה
או שמן קוקוס
• 180 מ"ל (2/3 כוס) מיץ תפוזים
• 10 גרם (שקית קטנה) אבקת אפייה
• קורט מלח
למילוי:
• ממרחית לבנה
• ממרח חלבה
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־175 מעלות. בקערת מיקסר מניחים חמאה, קמח, קקאו, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבל. כאשר מגיעים למצב של פירורים מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים, מערבלים עד בצק חלק, אחיד ודביק.
2. מוציאים את הבצק בעזרת מרית ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים לקירור במקרר למשך שעתיים או לילה. אפשר גם להכניס למקפיא למשך שעה.
3. מוציאים את הבצק הקר, מחלקים ל־3. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים אותו ומניחים חתיכת בצק, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים בעדינות ובזהירות למלבן דק. אם אתם מרגישים שהבצק נדבק למערוך תקמחו עוד.
4. מורחים מעל המלבן שכבה דקה של ממרחית ועוד 2 כפות ממרח חלבה.
5. מרימים את הקצוות של נייר האפייה וכל פעם מגלגלים קצת קדימה עד שמקבלים רולדה.
6. חוזרים על השלבים עם שאר הבצק. מקמחים סכין חדה ויוצרים חריצים בעובי 2 ס"מ (חצי עומק, לא עד הסוף) מעל הרולדה.
7. אופים במשך 25 עד 30 דקות או עד שהרולדה מעט מזהיבה.
8. מוציאים מאפייה, מפדרים עם אבקת סוכר ומחכים 5 דקות. לאחר מכן פורסים עם סכין בחריצים שסימנו לפני האפייה. מומלץ להמתין 15־20 דקות לפני האכילה כדי העוגיות תתייצבנה.