בעוד העיניים נשואות לפעולה הקרקעית שטרם יצאה לדרך ואולי לעסקת חטופים משמעותית, גוברת החשיבות שהציבור יבין את מה שחיל האוויר עשה עד כה בעזה ושלא נעשה לפני כן בכל שנות הסבבים והמבצעים ברצועה. היקף החימושים שהוטל על עזה עד כה עבר מזמן את מלחמת לבנון השנייה ואת המבצעים בעזה גם יחד. חלקה הצפוני של עזה נראה כאילו עבר רעידת אדמה שגם סולם ריכטר לא מסוגל למדוד.
בעיר עזה, כל מה שמזוהה עם חמאס מותקף: חמ"לים של פעילים, תשתיות טרור, מנהרות תת־קרקע – ה"ריכוך" שעליו מדובר בימים האחרונים. "אנחנו לא עובדים בפינצטה", אומר קצין בכיר בחיל האוויר ברקע הדרישה האמריקאית להימנע ככל הניתן מפגיעה בחפים מפשע, "אבל זה אירוע מפוקח ומנוהל במטרה להרוג אויב. אנחנו פועלים מול חמאס ולא מול האוכלוסייה, אולם לא נפספס הזדמנות לחסל בכיר בגלל 'נזק אגבי'. נדע לעשות את זה במקצועיות". בהקשר הזה, אמש נפוצו שמועות רבות בשל מה שכונה "תקיפה דרמטית" שלוותה גם בהנחיה ספציפית של פיקוד העורף לתושבי העוטף. בהצהרתו אמש הודיע ראש הממשלה כי כל בכירי החמאס הם "בני מוות" בין אם בעזה או מחוצה לה – מה שעשוי להוות רמז לגורלם של הבכירים השוהים הרחק מהגראונד זירו של הרצועה. בנוסף, ראש הממשלה אישר את הדיווח כאן, שהחזרת החטופים היא חלק מיעדי המלחמה וכן שהדרג המדיני והצבאי תמימי דעים בנוגע לתזמון הפעולה. נושא החטופים עמד גם במוקד ההתכנסות של קבינט המלחמה, שכן זאת סיבה מרכזית לעיכוב הפעולה הקרקעית, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות". קטאר משמשת כ"מתווכת" על אף שהיא לא קרובה לעמוד בקריטריונים, אולם בהיעדר מתווך מוסכם אחר אין אפשרות להתקדם. להיתקע במקום זאת לא אופציה לאור הנתונים שפורסמו אתמול בסוכנות רויטרס, על אודות בעלי ובעלות האזרחות הזרה מבין השבויים: לא פחות מ־138 מתוך כ־220 החטופים הם בעלי דרכון זר של אחת מ־25 מדינות. לפי הדיווח, 54 מהם אזרחי תאילנד; 15 בעלי אזרחות ארגנטינאית; 12 עם אזרחות גרמנית; 12 עם אזרחות אמריקאית; שישה בעלי אזרחות צרפתית, שישה בעלי אזרחות רוסית; וחמישה עם אזרחות נפאלית.
יש להדגיש, כי טרם נחשף כמה מבעלי האזרחות הכפולה הם חיילים או חיילות, מה שעשוי להשפיע על דרישות חמאס בנוגע אליהם. כמו כן, גם במסגרת עסקה שתכלול ילדים ונשים לא ברור איזה מחיר ישראל תסכים לשלם, כגון שחרור אסירות. למרות ירידה אתמול בקצב השיגורים (גם כאן תקיפות חיל האוויר משחקות תפקיד בהעלאת דרגות הקושי), חמאס ביקש להוכיח אתמול יכולות באמצעות שתי רקטות ארוכות טווח: האחת לאזור הכרמל והשנייה לכיוון אילת. אומנם לא נרשמו נזקים, אך חמאס הראה שהוא אוחז גם ברקטות מהסוג הזה, למרות שהן בודדות בארסנל שלו, שעמד עד 7 באוקטובר על כ־15,000 רקטות. בערב, לאחר הצהרות נתניהו ודובר צה"ל, חמאס שיגר כמה מהן לכיוון המרכז. במקביל מתפרסמים פרטים חדשים על הכנות חמאס למתקפת הפתע: ב"וול סטריט ג'ורנל" פורסם אתמול כי מחבלי חמאס והג'יהאד האיסלאמי ערכו אימונים על אדמת איראן, תחת פיקודו של מפקד כוח קודס האיראן, איסמעיל קאאני. בישראל משוכנעים שכוח קודס היה מעורב בתכנון הפעולה הרצחנית, אך ישנם חילוקי דעות האם האיראנים ידעו על המועד המדויק שבו היא תתרחש. בזירה הצפונית נמשכת ההתגוששות בין צה"ל לחיזבאללה, שכבר רשם את ההרוג ה־40 שלו מתחילת הלחימה. אתמול גם פרסם מכשיר הפרופגנדה של הארגון, אל־מנאר, התייחסות ראשונה של חסן נסראללה לאירועים ("נא להתייחס להרוגים כמי שנהרגו כ'שהידים בדרך לירושלים'") וגם את דבר הפגישה שלו עם בכירי חמאס סאלח אל־עארורי ומנכ"ל הג'יהאד זיאד נחאלה, שם דובר על כלל הזירות, לרבות יהודה ושומרון. לא צריך זכוכית מגדלת כדי להבין את המסר לישראל: "התלכדות הזירות" היא לא תרחיש תיאורטי, אלא תוכנית עבודה שאסור להסיר ממנה את העיניים.