השבוע שאלתי אתכם באינסטגרם אילו מתכונים אתם הכי מחפשים, מה הכי תרצו להכין. אז פרט לשמרים ולפחמימות, במקום הראשון, והכה מבוקש, התייצבו הסירים. כאלה שמתאימים לכולם. להורים, לילדים קטנים וגדולים. למי שאוהב פסטה או אורז. כאלה שאפשר לחמם גם ביום שאחרי.
ואולי הדבר שהכי חזר על עצמו, ואני מודה שקצת הפתיע אותי, זה כמה כולנו משוועים לפשטות. לפסטה עם רוטב מעולה, לאורז לבן עם עוף. יש משהו בפשטות הזאת שהוא סוג של נחמה. תזכורת לימים שבהם הכל היה אחרת.
2 צפייה בגלריה
yk13656522
yk13656522
עוף חמוץ מתוק עם אננס וקשיו | צילום: רחלי קרוט
שני המתכונים שהכנתי לכם הפעם הם מסוג המתכונים של לגזור ולשמור. האחד לפסטה עם כדורי בשר, שאין מי שלא יתאהב בסיר הזה. שילוב טעים במיוחד של כדורי בשר אקסטרה רכים עם פסטה שסופגת את כל מיצי הרוטב. המתכון השני, לעוף חמוץ מתוק, הוא קלאסיקה שרובנו מזמינים לרוב בחוץ ואפשר להכין בקלות בבית. בזמן שהמוקפץ מיטגן לו בסיר, אתם יכולים להכין אורז לבן פשוט או לבשל נודלס, והרי לכם ארוחה נפלאה.
ספגטי עם כדורי בשר
ניתן להשתמש כאן בכל פסטה שאתם אוהבים. מספגטי ועד טליאטלה או קונכיות קטנות. אופציה נוספת היא להכין את כדורי הבשר עם 4 כוסות מים ולא 3, ואז בסוף להוסיף כוס פתיתים שיתבשלו בתוך הרוטב עצמו עם כדורי הבשר.
מה צריך לכדורי הבשר:
• 400 גרם בשר טחון
• 1 בצל לבן, קלוף
• 5 שיני שום, כתושות
• 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
• 3/4 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 4 כפות שמן זית לכדורי הבשר + 2 כפות נוספות לטיגון
• 1/3 כוס פירורי לחם
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 צפייה בגלריה
yk13656529
yk13656529
(ספגטי עם כדורי בשר | צילום: רחלי קרוט)
לרוטב ולפסטה:
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל לבן, קלוף
• 4 שיני שום, קלופות
• 2 כפות פפריקה מתוקה
• 3 כפות רסק עגבניות
• 3/4 כפית מלח
• 1/2 כפית בהרט
• 1 כפית סוכר או סילאן
• 3 כוסות מים רותחים
• 3/4 חבילה ספגטי או כל פסטה שאוהבים
כך עושים:
1. לכדורי הבשר: קוצצים את הבצל דק־דק, או לחלופין מגרדים אותו על החלק העבה בפומפייה. מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים את שאר מצרכי כדורי הבשר. לשים היטב עד שהתערובת אחידה.
2. מגלגלים כדורים בגודל 4 ס"מ בערך ומניחים על קרש חיתוך או על נייר אפייה.
3. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' ומעבירים פנימה את הקציצות. מטגנים אותן מכל הצדדים רק עד שהן מזהיבות מעט. הן לא אמורות להיות מוכנות לגמרי בשלב הזה. מוציאים לקערה או צלחת.
4. בזמן שהקציצות מזהיבות בסיר, עוברים להכנות של הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות וחותכים את השום לקוביות או לפרוסות או כותשים.
5. באותו סיר, בלי לנקות אותו, מוסיפים שמן זית ומטגנים יחד בצל ושום עד הזהבה עדינה.
6. מוסיפים פפריקה, רסק, מלח, בהרט וסוכר או סילאן ומטגנים יחד 2־3 דקות. לא להילחץ אם התערובת נדבקת מעט לסיר.
7. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מוסיפים את הקציצות ומבשלים ביחד במשך שעה או עד שהרוטב מצטמצם בחצי. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.
8. בזמן שכדורי הבשר מתבשלים, מבשלים את הפסטה עד ריכוך ומסננים.
9. כשכדורי הבשר מוכנים מוסיפים פנימה את הפסטה ומבשלים ביחד במשך 10 דקות, מקפידים מדי פעם לערבב, כדי שהפסטה תספוג בזמן הזה את טעמי הרוטב.
עוף חמוץ מתוק עם אננס וקשיו
אתם יכולים להשתמש כאן באננס משומר, אננס טרי או קפוא. אם אתם משתמשים במשומר, אני ממליצה להוסיף 3־4 כפות מהמיץ לרוטב בסוף. זה יחזק את הטעמים.
מה צריך:
• 2 כפות שמן
• 1 בצל סגול (או לבן), קלוף
• 2 פלפל אדום מתוק
• 400־500 גרם פרגיות או חזה עוף, חתוכים לקוביות או רצועות
• 4־5 שיני שום, קלופות
• 3/4 כוס אננס חתוך - ללא הנוזלים
• 1/2 פלפל צ'ילי - לא חובה
• 1/2 כוס קשיו מומלחים
• 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
• 3 כפות טריאקי
• 1 כפית שמן שומשום
• מלח לפי הטעם
כך עושים:
1. חותכים את הבצל והפלפלים לקוביות גדולות ופורסים את הצ'ילי והשום לפרוסות דקות.
2. בסיר סוטאז' רחב או מחבת גדולה שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עם הפלפלים והשום על האש הכי גבוהה במשך 7 דקות.
3. מוסיפים את הפרגיות או את חזה העוף וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהם משנים לגמרי את צבעם ומזהיבים מעט. מוסיפים אננס, קשיו וצ'ילי ומטגנים יחד 5 דקות.
4. מוסיפים רוטב צ'ילי, טריאקי ושמן שומשום ומטגנים, על אש גבוהה, עד שהרוטב מצטמצם ועוטף את הכל. זה לוקח בערך 5 דקות. מגישים עם אורז לבן.