בימים שבהם הלב כואב, האנטישמיות מתפשטת וחוסר הוודאות משתלט, אני מוצאת את עצמי מחפשת קרני אור. רגעים קטנים שלצד העצב מזכירים לי את החיים ואת השמחה. “במותם ציוו לנו את החיים”, אמרו וצדקו. על זה הם נלחמים ונלחמות עכשיו בעזה, בגבול הצפון, בשטחים ובכל העולם.
2 צפייה בגלריה
yk13662822
yk13662822
(בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד | צילום: רחלי קרוט)
השבוע נפגשתי עם שתי יוצרות תוכן נפלאות, בתיה שורק וליאור משיח, וביחד הכנו בייגל ירושלמי ממולא גבינות שיש תמיד בבית ועוגת רוגעלך נפלאה ממש, ומשניהם יצרנו מגן דוד. הסמל שמייצג את המדינה הזאת שאנחנו כל כך נלחמים עליה. המקום היחיד בעולם שהוא באמת הבית שלנו.
אז בשישי הקרוב, כשאתם מכינים בצק לעוגת שמרים, לחלה או לבייגל, אל תשכחו להכין גם מגן דוד. אמן שנוכל לחגוג את השבת שלנו עם החטופים והחטופות שנמצאים עכשיו בעזה. אמן שהם יחזרו בריאים בנפש ובגוף.
אמן שיהיה שקט וביטחון.
2 צפייה בגלריה
yk13662820
yk13662820
עוגת רוגעלך שוקולד בצורת מגן דוד | צילום: רחלי קרוט

עוגת רוגעלך שוקולד בצורת מגן דוד

מה צריך לבצק:
• 3 ו־1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
• 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
• 3/4 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
• 2 ביצים L
• 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למילוי ולציפוי:
• 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום בהיר או כהה או לבן
• 150 גרם חמאה מומסת (אבל לא רותחת)
• 5 כפות גדושות קקאו
• 1 ביצה טרופה - להברשה לפני התנור
לסירופ הסוכר:
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
• 2/3 כוס מים
כך עושים:
1. להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק, פרט לחמאה, ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות או עד שהבצק חלק לגמרי. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר במשך 6 עד 24 שעות.
2. להכנת המילוי: מערבבים יחד את כל מצרכי המילוי, פרט לביצה. המרקם צריך להיות כמו של ממרח נעים ולא נוזלי. אם הוא נוזלי מדי שמים במקרר ל־10 דקות, ואם הוא קשה (למשל אחרי מקרר) מניחים לו להתרכך בטמפרטורת החדר. הכי חשוב שיהיה במרקם שאפשר למרוח.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים מעל את המילוי בשכבה אחידה.
4. מקפלים צד אחד של הבצק על הצד השני, כמו ספר, ומרדדים שוב את הבצק למלבן דק, כך שהמילוי נעשה שקוף ורואים אותו דרך הבצק. אני אוהבת לעשות את הפעולה הזאת פעמיים. לרדד חצי בצק עם חצי מהמילוי ואז את החצי השני עם החצי השני של המילוי. אבל שתי האופציות טובות.
5. מגלגלים את הבצק המלבני לרולדה ועוצרים אחרי 3־4 גלגולים כדי שהיא לא תהיה עבה מדי. חותכים וממשיכים שוב לגלגל לעוד רולדה. ככה עם כל הבצק. לא קריטי כמה רולדות נוצרו לכם, כל עוד הרולדות לא עבות מדי אלא יש בהן 3־4 גלגולים. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2־3 ס"מ.
6. מציירים מגן דוד על נייר אפייה ומניחים את הנייר על תבנית תנור כשהצד של העיפרון שלכם כלפי מטה כדי שהאוכל לא ייגע בעפרון.
7. מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים את שבלולי העוגה על קווי המתאר של מגן הדוד וממלאים גם בפנים. מכסים ומתפיחים במשך 30־40 דקות בטמפרטורת החדר.
8. אופים ב־170 מעלות במשך 25־35 דקות או עד הזהבה.
9. כשהעוגות יוצאות מהתנור מכינים סירופ - ממיסים את הסוכר ואת המים בסיר עד שהסוכר נמס לגמרי. מזלפים את כל הסירופ על העוגה ומצננים.

בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד

מה צריך לבצק:
• 180 (3/4 כוס) מ"ל מים
• 1 ביצה L
• 8 גרם (כפית מלאה) שמרים יבשים
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או כל ממתיק שאוהבים
• 500 גרם (3 ו־1/2 כוסות) קמח
• 1 כפית מלח
• 50 מ"ל (4 כפות) שמן זית
למילוי:
• 1 קופסה קוטג'
• 1 קופסה גבינת שמנת 5% או ריקוטה
• 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 1/3 כוס זיתים פרוסים או גרגירי תירס
לציפוי ולהברשה:
1 כוס שומשום
• 4־5 כפות שמן זית
• מעט מלח גס
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה. לשים על מהירות איטית במשך 10 דקות. מגבירים לדרגה אחת יותר ולשים עוד 10 דקות או עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך 30־45 דקות. אפשר גם להתפיח במקרר במשך 6 עד 24 שעות.
2. כשהבצק מוכן מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה.
3. מחלקים את הבצק ל־6 חתיכות שוות במשקלן (בערך 140 גרם כל כדור בצק) ויוצרים כדורים עגולים. מניחים על שיש מעט משומן ומכסים היטב עם מגבת או ניילון. מתפיחים במשך 15 דקות. אל תדלגו על השלב הזה אחרת לא תצליחו לרדד את הבצק.
4. מניחים קערה גדולה עם מים על השיש לטבילת הבצק וקערה עם שומשום.
5. מרדדים כל כדור בצק לאליפסה
ארוכה. פשוט מרדדים את הכדור למעלה ומלטה, עד לאורך שבו אתם רוצים את הרצועה שלכם. שימו לב שהאורך לא יעבור את גודל התבנית שלכם אחרת הוא לא ייכנס.
6. מניחים פס של מילוי באמצע הרצועה, מלמעלה למטה, וסוגרים לצורת רולדה. בעצם מהדקים ביחד את הבצק מימין למילוי ומשמאלו.
7. טובלים את הרצועה שנוצרה במים ממש לשנייה ואז מגלגלים בתוך קערה עם שומשום. מנערים עודפי שומשום ומניחים את הרצועה על השיש. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
8. מחממים תנור ל־200 מעלות חום עליון ותחתון.
9. יוצרים צורה של מגן דוד בעזרת שש הרצועות. חשוב ליצור את הצורה כבר על תבנית תנור עם נייר אפייה, אחרת אי־אפשר יהיה להרים את המאפה לתבנית אחרי שיצרתם את הצורה. אופים במשך 30־40 דקות או עד שהבצק זהוב יפה.
10. בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס. כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים אותו בשמן זית ומלח.