קלות להכנה, פריכות וכיפיות ליד הקפה, עוגיות קינמון הן התשובה. המתכון ייצור לכם רולדה אחת של 12־16 עוגיות, אפשר להכפיל כמויות.
4 צפייה בגלריה
yk13682245
yk13682245
(העוגיות המוכנות)
לבצק:
• 150 גרם קמח
• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 30 גרם אבקת סוכר
• 1/2 כפית תמצית וניל
• 1/4 כפית מלח
• 1 חלמון L
• 1־2 כפיות מים קרים (לפי הצורך)
למלית:
• 25 גרם חמאה מומסת
• 3־4 כפות סוכר חום דמררה
• 1/2 כף קינמון טחון
• מעט מלח גרוס
להגשה:
• אבקת סוכר
שלבי ההכנה:
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
2. מגרדים את דופנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים את החלמון. מערבלים עד שהחלמון נטמע בתערובת. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. חשוב להימנע מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקם.
4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ ומצננים כ־15 דקות במקרר.
5. מורחים את הבצק בחמאה מומסת, מפזרים סוכר, קינמון ומעט מלח ומגלגלים לרולדה. מצננים כ־10 דקות במקרר להתייצבות וחותכים בעזרת סכין לעוגיות.
6. אופים במשך 20־25 דקות או עד הזהבה יפה. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.