לצד סמל הפרג, המייצג בבריטניה את יום הזיכרון לחלליה שצוין במהלך סוף השבוע ואותו ביזו מאות אלפי המפגינים נגד ישראל, לשני שחקני פרמייר־ליג הייתה אתמול עוד תוספת על החולצה. חור קטן, שממנו ביצבצה מצלמת גוף שתיעדה את מה שקורה על המגרש. בינתיים רק בחימום, במשחק זה עדיין אסור, אבל מדובר בצעד ראשון בתוך עולם טכנולוגי חדש בכדורגל.
2 צפייה בגלריה
yk13671870
yk13671870
(חלוץ טוטנהאם ברנן ג'ונסון בחימום | צילום: Shaun Botterill/Getty Images)
לפני הדרמה האדירה, שבמהלכה המארחת וולבס נכנסה לתוספת הזמן בפיגור 1:0 וסיימה את המשחק בניצחון 1:2 על טוטנהאם, הצופים של טי־אן־טי נהנו מצפייה בחימום ואימון בעיטות לשער מעיניו של חלוץ ספרס ברנן ג'ונסון, כמו גם את הטירוף שקפטן וולבס מקס קילמן החדיר בחבריו לפני שריקת הפתיחה. זו דרך שונה לגמרי לחוות את המשחק, כזו שבשבוע שעבר הופעלה גם בחימום לפני ברצלונה - סוסיאדד בליגה הספרדית, ואפשר רק לחלום על צפייה כזו בזמן אמת. במשחקי ידידות כבר לא צריך לחלום: לפני עשרה חודשים מצלמה כזו חוברה ללוקאש הרסלין מספרטה פראג, וקלטה באופן יפהפה את השער שהבקיע מול נירנברג ואת חגיגת הכיבוש שלו.
2 צפייה בגלריה
yk13671952
yk13671952
צילומים של מצלמת הגוף
וזה משלנו - הפיתוח הוא של הסטארט־אפ הישראלי MindFly שיושב בת"א. המנכ"ל והמייסד המשותף, ערן טל (50), מספר: "אני בכלל חולה NBA, רציתי להיות לארי בירד, חלמתי להיות על המגרש ולשמוע מה הם מדברים, לחוות את האינטראקציה. המצלמה שלנו מחוברת לווסט במשקל נמוך מאוד, ולמעשה, הלבישה שלו מגדילה את הבטיחות של השחקן ב־40 אחוזים בגלל שמדובר בחומר סופג זעזועים בו גם משתמשים להגנה על אופנוענים". בנוסף, מה שמבדיל את החברה הישראלית מפיתוחים אחרים בתחום הוא אלגוריתם הבינה המלאכותית, שלמעשה "מביים" את הצילום ומגיש את התמונה הנקייה ביותר לקהל.

מסי מפסיד למצלמה

העתיד, כמובן, הוא צפייה בהתאמה אישית: כל השחקנים והשופטים יהיו מרושתים, והצופה יכול לזפזפ ביניהם בבית. זה עוד ייקח זמן - נכון לעכשיו, ועדת הכדורגל העולמית, הגוף הקובע את חוקי המשחק והשינויים בתקנון, לא מאשרת את השימוש בטכנולוגיה הזו במשחקים רשמיים. הוועדה מורכבת מארבעה נציגי פיפ"א וארבעה נציגים מההתאחדויות של בריטניה, כל תזוזה חייבת אישור של 75 אחוזים, וכרגע זה לא זז, לעומת הספורט בארה"ב שם הרגולציה עצמאית לכל ליגה, או היורוליג, שם הטכנולוגיה הישראלית כבר בשימוש על גופם של שופטים, ואולי בקרוב גם על שחקנים.
אבל יכול להיות שדעת הקהל תדחף את הנושא קדימה גם בכדורגל. וגם דעת המשתתפים עצמם - שחקני הפרמייר־ליג מסרו לליגה שישמחו מאוד להיות חלק מכך ולאפשר לאוהדים לראות אותם משחקים בדרך אחרת, וטל מספר: "השופט במשחק האולסטאר של ה־MLS נחשב לגרוע ביותר בארה"ב וספג ביקורות, אבל התדמית שלו השתנתה בזכות המצלמה, כי אנשים ראו אותו מרגיע את השחקנים ומנהל את המשחק".
התגובות של אוהדים אתמול באנגליה היו מדהימות. שחקן העבר ג'ו קול, פרשן טי־אן־טי, אמר: "אנשים בבית רוצים לדעת איך זה להיות שחקן כדורגל, כל המורכבויות, והמצלמה מספקת להם הצצה מיוחדת. זו הזדמנות נהדרת". חברו ג'וליאון לסקוט הוסיף: "זה הכיוון שאליו הולך הכדורגל כעת, זו תעשיית בידור שפונה לקהל צעיר".
טל מסכם: "ההתלהבות נובעת מתחושת ההטמעה של להיות שם, על הדשא, ולחוות דברים שרק שחקן רואה ושומע, כאלו שהאוהד בכלל לא מודע לכך שהם קורים. בארה"ב, התכנים שלנו מביאים כמויות גדולים של צפיות, ובתקופה האחרונה ב־MLS, אפילו יותר מהתכנים של לאו מסי מהמשחקים של אינטר מיאמי. זה כמו השתתפות בריאליטי".
עוד באנגליה, מנצ'סטר יונייטד המתקשה גירדה 0:1 על לוטון. ארסנל נצמדה זמנית למוליכה מנצ'סטר סיטי (תתארח הערב אצל צ'לסי) עם 1:3 על ברנלי.