לפני מספר חודשים הגשים השף ג'נאן סלימאן מהכפר גוש חלב את חלומו ופתח מסעדה במתחם הקולינרי המשגשג של נמל חיפה. למסעדה הוא קרא "ג'ינוס", ובחר בתפריט אקלקטי: איטלקי, אמריקאי ודרום־אמריקאי. בביקור שערכתי במקום בסוכות האחרון, רגע לפני המלחמה, השף הצעיר (26) הפתיע ביכולות ובביצועים שלו. הוא בפירוש לא חשש לתת טוויסטים ופרשנות משלו למנות המוכרות מהמטבחים האלה. מסתבר שכבר מנעוריו הוא עובד במטבחים, כולל במסעדות תל־אביביות, התמחה באוכל של ארץ המגף וגם למד במסגרות נחשבות.
1 צפייה בגלריה
yk13676252
yk13676252
(צילום: גליה אבירם)
בחודש הראשון של חרבות ברזל, כמו רוב המסעדות הארץ, גם שעריה של "ג'ינוס" היו נעולים. עכשיו היא חוזרת לפעילות, ובשל המצב, התפריט יותר הדוק, מצומצם וממוקד - אך לא פחות טוב. בין המנות המומלצות: "רוסטביף ענן" - רצועות רוסטביף, קרם ארטישוק, רוקט, פרמז'ן וצנוברים, כדורי זהב - פלאפל ממולא פירות ים על מצע צזיקי, פילה עגלה צרוב המוגש עם ארטישוקים, ריזוטו מילאנו שבו מככבים שרימפסים קריסטל ופיצה פיוז'ן המשלבת מוצרלה, ארטישוק, עגבניות מיובשות, בזיליקום, שום קונפי ועשבי תיבול.
לכבוד הפתיחה מונהגת הטבה חדשה, שהיא עוד סיבה טובה לפקוד את המקום - 15 אחוז הנחה על כל התפריט.
ג'ינוס, הנמל 27, חיפה. 04-8574432.