בתזמון סימבולי ומרגש מאוד נחגג השבוע חג החנוכה. החג שמביא איתו את הניסים והאור, את ניצחון החשמונאים על היוונים, את גבורתו של האור על החושך. נדמה שאין חג שאנחנו מייחלים לו יותר בימים אלה מאשר חנוכה. אין נס שאנו חפצים בו יותר מאשר נס פך השמן.
1 צפייה בגלריה
yk13701262
yk13701262
(לביבות תפוחים ולביבות גבינה | צילום: רחלי קרוט)
במיוחד בימים אלה, שבהם יש מי שמנסה להשמיד אותנו רק בשל יהדותנו, אני מרגישה צורך עז מתמיד לחגוג ולשמוח. להכיר תודה על הקיים ולהתפלל על שיבוא.
בשיר הילדים האהוב כותב חיים נחמן ביאליק על האם שהכינה לביבה חמה ומתוקה, ואם יש שנה שבה כדאי שנכין לביבות מתוקות - זוהי השנה. מאחלת לכולנו ימים של אור ושל ביחד.
סירניקי – לביבות גבינה מתוקות מהמטבח הרוסי
לביבות גבינה עדינות וטעימות להפליא, שמגישים חמות לצד שמנת חמוצה קרירה ורוטב אוכמניות מתוק־חמצמץ. אפשר גם להגיש לצד ריבה שאוהבים.
מה צריך:
• 250 גרם גבינת טוב טעם או טברוג או כנען או ריקוטה
• 3 כפות סוכר
• 3 כפות קמח תופח
• 1 כפית תמצית או משחת וניל
• 1 ביצה L
• שמן או חמאה לטיגון הלביבות
לרוטב אוכמניות:
• 1 כוס אוכמניות קפואות או טריות
• 4 כפות סוכר
• מיץ מלימון שלם
• 1 כפית קורנפלור
• 3/4 כוס מים
להגשה:
• שמנת חמוצה
• אבקת סוכר
כך עושים:
1. הכנת הרוטב: בסיר קטן שמים אוכמניות, סוכר ומיץ לימון ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהאוכמניות רכות מאוד.
2. מערבבים 3/4 כוס מים עם קורנפלור עד שלא נשארים גושים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. מצננים.
3. הכנת הלביבות: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים, פרט לשמן/חמאה, ומערבבים היטב.
4. מניחים תלוליות שמנמנות, בעזרת כף רטובה או משומנת, על מחבת עם שמן או חמאה מומסת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
5. מגישים עם רוטב אוכמניות ושמנת חמוצה קרירה. ניתן לפדר באבקת סוכר, אבל לא חובה.
אופציות לתוספות לבלילת הלביבות: צימוקים, שוקולד צ'יפס, חמוציות, אוכמניות מיובשות, אוכמניות טריות.
לביבות תפוחים מתוקות – אפויות או מטוגנות
לביבות נפלאות שאפשר, וכדאי, להכין גם בלי קשר לחג. ילדים אוהבים אותן מאוד, ואפשר גם להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה או לאכול בטמפרטורת החדר.
מה צריך:
• 2 ו־1/2 תפוחים מכל זן שאוהבים
• 1/2 כוס סוכר לבן (אפשר גם קצת פחות)
• 1/2 כוס קמח תופח
• 1/2 גביע (100 גרם) יוגורט או שמנת חמוצה או ריקוטה
• 2 ביצים L
• 1 כפית תמצית או משחת וניל
• 1/4 כפית קינמון
להגשה:
• אבקת סוכר
כך עושים:
1. מגרדים את התפוחים, אפשר עם הקליפה, וסוחטים היטב. את הנוזל הטעים אפשר לשתות, זה מעולה.
2. לקערה עם התפוחים המגורדים והסחוטים מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. בשלב הזה ניתן לטגן במחבת עם מעט שמן או חמאה או לאפות בתנור.
3. אם אופים, מחממים תנור ל־200 מעלות ומניחים נייר אפייה על גבי תבנית התנור. משמנים את נייר האפייה ומניחים מעל תלוליות מהתערובת. שימו לב שהלביבות מתרחבות, אז תשאירו מקום מסביב.
4. אופים במשך 20 דקות מכל צד או עד שהן זהובות. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
• שימו לב: אם התערובת רכה מדי, ייתכן שלא סחטתם היטב את התפוחים, מומלץ להוסיף עוד 1־2 כפות קמח, בעיקר אם אופים.