לבצק (מתאים לחלה אחת גדולה מאוד):
• 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח (עדיף קמח לחם או חלה)
• 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
• 140 גרם (2/3 כוס) סוכר
• 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
• 10 גרם (כפית וחצי) מלח
• 240 מ"ל (1 כוס) מים
למלית שוקולד:
• ממרח שוקולד (נוטלה, השחר וכיו"ב)
להגשה:
• אבקת סוכר
שלבי ההכנה:
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, שמרים, סוכר, שמן, מלח ומים ולשים במשך 12־15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ולא ממש דביק. אם הבצק מרגיש קצת יבש מדי – מוסיפים מעט מים. אם הוא מרגיש דביק מדי – מוסיפים מעט קמח.
2. יוצרים כדור מהבצק ומתפיחים מכוסה עד להכפלת הנפח (במשך 1־2 שעות).
3. עיצוב החלה: מחלקים את הבצק ל־2 חלקים. מרדדים כל פיסת בצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
4. מורחים ממרח שוקולד בשכבה דקה ואחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. מגלגלים את הרולדה על משטח לא מקומח כדי להאריך אותה קצת וחוצים במרכזה לקבלת שתי רצועות סגורות. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
5. קולעים חלה מ־4 הרצועות ממולאות השוקולד שהתקבלו ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מתפיחים במשך כשעה או עד שהחלה תפוחה וכמעט מכפילה את נפחה.
7. אפייה: מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים את החלה במשך 30־40 דקות או עד שהיא זהובה מאוד.
8. מוציאים מהתנור ומכסים אותה במגבת. משאירים את החלה מכוסה עד לקירור לטמפרטורת החדר. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפים והערות: אפשר למלא בכל ממרח שאוהבים. החלה במיטבה כאשר היא טרייה.